Společnost GE zveřejnila výroční zprávu za rok 2005

Výroční zpráva nazvaná „Go Big“ zdůrazňuje sílu firmy a vysoký růstový potenciál

Praha, 6. března 2006 – Společnost GE (NYSE: GE) v pátek oznámila, že na svých webových stránkách zveřejnila na adrese www.ge.com/annual05 výroční zprávu za rok 2005. Zpráva nazvaná „Go Big“ nabízí shrnutí hospodaření firmy v roce 2005 a přináší i výhled do roku 2006, zejména pak v oblasti třech hlavních priorit udržitelného rozvoje.

Nejlepší společnosti chtějí růst a zvětšit svoji velikost. GE je naopak velkou společností, jež své velikosti využívá k tomu, aby byla nejlepší a zajistila si růst i v budoucnu, píše v dopise akcionářům předseda správní rady a generální ředitel společnosti Jeff Immelt. Dosáhnout udržitelného tempa rozvoje velké firmy vyžaduje skvělé zvládnutí třech zásadních kritérií: zajistit silné portfolio u všech klíčových divizí; vyvíjet společné iniciativy vedoucí k rozšíření působení firmy; vzdělávat zaměstnance tak, aby si osvojili a rozvíjeli etickou firemní kulturu, která podněcuje adaptabilitu a vysoké nasazení.

Výroční zpráva obsahuje několik kapitol zaměřených na partnery a iniciativy GE. Tyto kapitoly jsou věnovány investorům, zákazníkům, zaměstnancům a partnerům na rozvíjejících se trzích, přičemž zdůrazňují, jaký přínos nabízí všem těmto skupinám velikost GE.

Díky velikosti našeho rozsahu můžeme dominovat i na velkých trzích, kde dokážeme zákazníkům nabídnout jedinečná řešení. Díky širokému záběru můžeme jednotlivé koncepty využívat napříč celou společností a díky maximální integraci dokážeme generovat i z malého nápadu značný finanční zisk. A finanční síla skupiny nám umožňuje podstupovat rizika, která jsou nezbytnou podmínkou pro dosažení dalšího růstu, píše Immelt ve svém dopise. Očekáváme, že následující léta budou pro naši společnost velmi příznivá. Jsme ve vynikající pozici k tomu, abychom zrychlili tempo růstu, zvýšili návratnost investic a dosáhli dalších strategických úspěchů.

Další část výroční zprávy GE je věnována transparentním informacím o ekonomické situaci společnosti. Finanční sekce zprávy obsahuje detailní popis hospodářských výsledků firmy a analýzu nejrůznějších aspektů finančních operací. Online finanční sekce je navíc vybavena interaktivními prvky, které uživateli zpříjemní a usnadní práci s informacemi obsaženými na webu.

GE nyní distribuuje více než 3,8 milionu výtisků výroční zprávy a prognózy dalšího vývoje. Valná hromada společnosti se pak uskuteční 26. dubna 2006 ve Philadelphii.