Společnost CYRRUS zrealizovala za první pololetí obchody s certifikáty v hodnotě 1,2 miliardy korun

[Tisková zpráva] Během prvních šesti měsíců letošního roku zobchodovala makléřská společnost CYRRUS, a. s., investiční certifikáty v celkové hodnotě 1,218 miliardy korun. Oproti stejnému období předcházejícího roku se jedná o tříprocentní nárůst. V rámci služby SUPERSPAD nakoupili investoři polské a maďarské akcie v celkové hodnotě 6,2 miliard korun.

"Certifikáty se díky naší neustálé osvětě staly přirozenou součástí portfolií klientů, kteří do nich již dlouhodobě investují zcela bez obav,“ komentuje zájem investorů o tento druh cenného papíru Jiří Loubal, ředitel společnosti CYRRUS, a. s. „Naše společnost téměř dvojnásobně předčila objem obchodů s investičními certifikáty realizovaný na Burze cenných papírů Praha. Ten oproti nám činil pouze 678 milionů korun. Ten pravý certifikátový boom však Českou republiku stále ještě čeká,“ dodává Loubal.

Ke konci loňského roku představila makléřská společnost CYRRUS, a. s., novou službu – SUPERSPAD, která umožňuje obchodovat s nejlikvidnějšími tituly z Polska a Maďarska v české měně. „Zákazníci, kteří obchodují v systému SPAD pražské burzy, využívají přibližně z 90 procent rovněž obchodování v rámci služby SUPERSPAD,“ říká Jan Procházka, garant celého projektu a hlavní analytik společnosti CYRRUS.

Počet zaměstnanců ve společnosti CYRRUS se zvýšil na současných 78, počet licencovaných makléřů vzrostl z loňských 26 na nynějších 35. Hlavní sídlo společnosti je v Brně, další pobočku má v Praze.