Společnost CTP podepsala s Raiffeisenbank dohodu o půjčce ve výši 48 milionů eur

PRAHA (27. května 2007) – Společnost CTP, největší tuzemský developer komerčních nemovitostí, rozšiřuje spolupráci s Raiffeisenbank. Obě společnosti dnes v rámci evropského stavebního veletrhu Real Vienna podepsaly smlouvy o dalším úvěru ve výši 48 milionů eur (cca 1, 2 miliardy Kč) na financování projektů CTP v České republice.

Spolupráce obou subjektů byla zahájena v prosinci 2007, kdy Raiffeisenbank poskytla společnosti CTP úvěr 70 milionů eur. Ten CTP využila k financování osmi nových průmyslových a kancelářských projektů v České republice. „Finanční prostředky, získané dnes ve Vídni podepsaným úvěrem, jsme připraveni investovat do dalšího rozvoje našeho projektu CTPark Network v Čechách a na Moravě,“ uvedl Remon L. Vos, výkonný ředitel CTP.

Poskytovatel úvěru, rakouská Raiffeisenbank, patří mezi nejvýznamnější banky středoevropského regionu. „Ve financování projektů v České republice jsme aktivní již více než 15 let. Jsme velmi rádi, že se na dalším rozvoji místních projektů CTP můžeme aktivně podílet,“ komentoval podpis dohody o úvěru Klaus Weichselbaum z Raiffeisen Landesbank Niederösterrich – Wien.

V Nizozemsku sídlící společnost CTP je majitelem a provozovatelem sítě CTPark Network, kterou tvoří 36 business parků, strategicky rozmístěných po celém regionu CEE, zejména však v ČR. CTP již celkem postavila 1,4 milionu m2 pronajímatelných ploch. CTP své prostory pronajímá jak mezinárodním, tak i místním společnostem, které se specializují zejména na high-tech průmyslovou výrobu, elektroniku, výrobu a zpracování plastů či opravárenská a servisní centra. Její celkový příjem z pronájmů na rok 2008 je odhadován na 80 milionů eur.