Společnost CME oznámila jmenování Romany Tomasové do funkce ředitelky pro korporátní komunikaci

Hamilton, Bermuda, 23. srpna 2005 - Společnost Central European Media Enterprises Ltd. (CME) (NASDAQ: CETV) dnes oznámila jmenování Romany Tomasové ředitelkou pro korporátní komunikaci s účinností od 1. října 2005. Ve své nové pozici bude Romana Tomasová odpovídat za vztahy s investory, vnější vztahy a PR a bude působit na ředitelství CME v Londýně.

Romana Tomasová dosud pracovala jako ředitelka marketingu a komunikace nejvýznamnější soukromé finanční skupiny v České republice – PPF. V PPF byla mimo jiné zodpovědná za vztahy s investory, budování mezinárodního povědomí o skupině, koordinaci komunikačních aktivit napříč zeměmi, ve kterých společnosti skupiny působí, a komunikaci speciálních projektů, jakým byl například prodej TV NOVA společnosti CME.

Dříve pracovala jako manažerka PR ve farmaceutické společnosti Astra Zeneca Czech Republic. V letech 1999 až 2003 Romana Tomasová zastávala funkci manažerky vnější komunikace u alternativního telekomunikačního operátora, společnosti Contactel, kde hrála aktivní úlohu při budování nové telekomunikační společnosti na českém trhu. V letech 1995 až 1999 pracovala pro Český Telecom na různých vedoucích pozicích zahrnujících oblast PR, komunikace a vnějších vztahů.

Michael Garin, generální ředitel CME, uvedl: V souvislosti s další expanzí, akvizicí TV NOVA a vstupem na pražskou burzu cítíme potřebu efektivnější komunikace a právě Romana Tomasová je díky svým rozsáhlým zkušenostem v této oblasti ideálním kandidátem pro tuto nově vytvořenou důležitou pozici. Jsme rádi, že ji můžeme přivítat mezi sebou a věříme, že její práce bude pro CME přínosem.

Romana Tomasová uvedla: Považuji za čest, že mohu být součástí týmu CME, a těším se, že se budu podílet na formování komunikační strategie. Ráda bych poděkovala panu Michaelovi Garinovi a celému managementu za tuto příležitost a věřím, že budu moci přispět k růstu společnosti.

Romana Tomasová vystudovala Karlovu univerzitu v Praze, obor psychologie a později překladatelství a tlumočnictví. Kromě češtiny hovoří plynně anglicky a rusky. V roce 2003 získala titul MBA na University of Chicago, Graduate School of Business. Je vdaná a má třináctiletou dceru.

CME je mediální společností, která vlastní přední televizní stanice v šesti zemích střední a východní Evropy pokrývající více než 90 miliónů lidí. Společnost má své televizní stanice v Chorvatsku (NOVA TV), České republice (TV Nova), Rumunsku (PRO TV, Acasa, PRO Cinema), na Slovensku (Markíza), v Slovinsku (POP TV, Kanal A) a na Ukrajině (Studio 1+1). Akcie CME jsou obchodovány na NASDAQu a na pražské burze pod symbolem „CETV“.