SPOLEČNOST CAC LEASING FINANCOVALA V 1. ČTVRTLETÍ NOVÉ OBCHODY V HODNOTĚ 3,3 MLD. KČ

Za první tři měsíce letošního roku zrealizovala společnost CAC LEASING nové obchody v celkovém objemu 3,309 mld. Kč. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku tak zvýšila své výkony o více jak 26 procent (r. 2006: 2,620 mld. Kč). Společnost tak výrazně předběhla trend růstu celého trhu leasingu v České republice, který dle údajů České leasingové a finanční asociace vzrostl pouze o 8,3 procenta.

Leasing movitých věcí jako jsou dopravní prostředky, stroje a technologie, který v obchodní činnosti CAC LEASING dominuje, tvořil objemem 3.061 mld. Kč podstatnou část obchodů. „V rámci leasingu movitých věcí tvoří tržní podíl společnosti již 15 %,“ komentuje výsledky Ing. Jaroslav Jaroměřský, výkonný ředitel CAC LEASING.

„Obecný trend vzrůstající obliby financování nákupů úvěrem v České republice potvrdily rovněž výsledky CAC LEASING,“ doplňuje Jiří Matula. Zde jsme zaznamenali nárůst o 82% oproti předchozímu čtvrtletí, nicméně stále nedosahuje objemu jako financování leasingem. Financování úvěrem nebo splátkovým prodejem klienti využívají zejména při nákupu osobních nebo užitkových automobilů.