Společnost Ablon Group získala pozemky pro bytovou výstavbu

Ablon Group Limited dnes oznámil, že získal pozemky o výměře 394 701 m2 situované ve vzdálenosti 30 km jihozápadně od centra Prahy za cenu 7,1 milliónů euro.

Výstavba na těchto pozemcích na okraji Prahy nám umožní, abychom se podíleli na trvalém růstu, který vykazuje pražský rezidentní trh, řekl dnes Uri Heller, zakladatel a generální ředitel Ablonu. Pořízení těchto pozemků také pomůže diverzifikovat naše pražské portfolio, ve kterém převládají administrativní a prodejní prostory situované poblíž hlavních pražských obchodních zón, doplnil Heller.

Nákup pozemků byl zahájen v prosinci 2006 a Ablon věří, že získá stavební povolení v druhé polovině příštího roku. V místě společnost plánuje výstavbu 320 rodinných domů, z toho 50% budou dvojdomy s podlahovou plochou po 150 m2, 47% samostatně stojící rodinné domy s podlahovou plochou 150 až 330 m2 a 3% terasové domy s podlahovou plochou po 150 m2. V daném místě se také počítá s výstavbou mateřské školy, obchodů a dalších objektů občanské vybavenosti. Ablon plánuje, že zahájí nabídku prodeje přibližně v lednu 2009. Výstavba bude probíhat ve třech jednoletých etapách, jejich načasování se bude řídit poptávkou na trhu.

Chtěli bychom pokračovat ve výstavbě obytných kapacit a zaměřit se na modelové až luxusní bydlení v atraktivních lokalitách některých vybraných měst střední a východní Evropy, dodal Uri Heller.