Hlavní navigace

Spektrum Invest: nové investiční životní pojištění ČSOB Pojišťovny

ČSOB Pojišťovna uvedla na trh nové investiční životní pojištění Spektrum Invest. Toto pojištění kombinuje výhody univerzálního životního pojištění Spektrum s moderním způsobem investování do podílových fondů.

Spektrum Invest nejenže zahrnuje kvalitní ochranu před širokou škálou pojištění různých životních rizik (pojištění pro případ smrti, vážné choroby, plné invalidity následkem nemoci nebo úrazu, plné invalidity následkem úrazu, smrti následkem úrazu), ale přináší také možnost pravidelného investování prostřednictvím pěti podílových fondů. Ty se od sebe liší mírou investičního rizika, jež na sebe klienti vezmou, a tím i předpokládaným výnosem. Klienti si mohou sami zvolit, do kterého fondu nebo kombinace fondů chtějí investovat.

Pojištění Spektrum Invest je velmi variabilní a lze si je kdykoli nastavit podle momentálních potřeb. Klienti si sami určí, kolik chtějí platit, kam a kolik investovat a do jaké míry chtějí být pojištěni, a tyto parametry mohou měnit kdykoli v průběhu trvání smlouvy. Samozřejmostí je možnost mimořádných vkladů a výběrů, platebních prázdnin při obtížné životní situaci a také možnost daňových úlev.

Pojištění Spektrum Invest je určeno všem ve věku od 14 do 70 let. Investiční nabídka zahrnuje tyto fondy:

• Konzervativní fond – pro ty, kdo neradi riskují, ale přesto požadují vyšší výnos, než nabízejí termínované vklady v bance;
  • Vyvážený fond – pro ty, kdo jsou ochotni mírně slevit ze své jistoty výměnou za vyšší výnos;
  • Růstový fond – pro ty, jimž nevadí krátkodobé kolísání hodnoty jejich investice a kteří očekávají vyšší výnos až za delší období;
  • Dynamický fond – pro ty, kdo chtějí vysoké výnosy a rádi riskují;
  • Akciový mix – pro investory, kteří požadují maximální výnosy i za cenu vyššího rizika. Současná výkonnost tohoto fondu dosahuje 19,775 %.

Příklad pojištění: Honza, 29 let

Honza je úspěšný podnikatel, který žije se svou přítelkyní. Uvědomuje si ale, že mohou nastat i nepříznivé životní situace, a proto se rozhodl uzavřít životní pojištění, aby sebe i svou přítelkyni zajistil. Protože se nebojí riskovat a preferuje moderní služby, vybral si investiční životní pojištění SPEKTRUM INVEST. Sjednal si pojištění pro případ smrti na pojistnou částku 200 000 Kč a pojištění pro případ plné invalidity následkem úrazu na pojistnou částku také 200 000 Kč s měsíčním pojistným 1000 Kč. Honza chce především vydělávat, a proto si vybral fond Akciový mix, kde očekává maximální zhodnocení svých peněz. Pojištění si uzavřel na 10 let a očekává, že po této době bude mít k dispozici 174 000 Kč *, což je dost peněz k dalšímu investování nebo rozšíření kanceláře. V případě neštěstí bude Honzovi, popř. jeho přítelkyni vyplacena nejen pojistná částka, ale i stávající hodnota jejich investice.

*Jedná se pouze o teoretickou hodnu spočítanou na základě předpokládaného zhodnocování fondu 15 % p. a. Vzhledem k tomu, že investice a příjem z ní mohou v průběhu investičního období kolísat, nelze brát tuto částku za závaznou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).