Soutěže vrcholí, celostátní finále slibuje dramatický boj

[Tisková zpráva] Druhý ročník soutěží PX Firma roku a MAKRO Živnostník roku se blíží do finále. Krajská kola soutěží PX Firma roku a Makro Živnostník roku skončila, a jejich vítězové postoupili do celostátního finále. O tom, který ze živnostníků zvítězí v celostátním finále rozhodne veřejnost v SMS hlasování, které začíná již zítra a potrvá až do 9. listopadu. Vítěznou firmu vybere odborná porota.

Celostátní finále soutěží PX Firma roku a MAKRO Živnostník roku na podporu malého a středního podnikání se uskuteční 15. listopadu ve Slovanském domě v Praze. „Krajská kola ukázala, že firmám i živnostníkům se daří, a podpoří-li dobrý podnikatelský záměr vytrvalostí a poctivou prací, mohou být na trhu dlouhodobě úspěšné. Celostátní finále slibuje dramatický boj, protože všichni krajští vítězové jsou velice kvalitní a spektrum oborů, v nichž podnikají je velmi široké, říká Soňa Kotrbová z pořadatelské agentury Bison & Rose.

Dlouhodobou stabilitu a úspěch firem dokládá i fakt, že se v letošním ročníku soutěží velmi dobře dařilo i loňským vítězům. Firmy Grisoft a První chodská stavební společnost dokonce obhájily svá loňská prvenství. Mezi nejlepšími třemi živnostníky se znovu prosadila majitelka tiskárny v Trutnově Luďka Tomešová nebo Iva Unčovská, která provozuje krejčovství v Chrudichromech na jižní Moravě.

Boj o titul MAKRO Živnostník roku začíná již 10. října, kdy odstartuje SMS hlasování veřejnosti. Každý, kdo podpoří svého favorita a zašle mu hlas s příslušným kódem na telefonní číslo 900 11 04, může navíc získat hodnotné ceny. Například televizor, domácí kino nebo MP3 přehrávač. „SMS hlasování potrvá až do 9. listopadu a veškeré bližší informace jsou uvedeny na www. zivnostnikroku.cz,“ doplňuje Soňa Kotrbová.

Také na vítězného živnostníka roku čekají zajímavé odměny. Mezi nimi například inzertní celostrana v deníku Hospodářské noviny, poukaz k nákupu v prodejnách řetězce MAKRO v hodnotě 30 000 Kč nebo 1 rok volání s Telefónica O2 zdarma. Nejlepší firma získá mimo jiné poukaz na slevu 50 000 Kč na služby od Raiffeisenbank, poukaz k nákupu jazykových kurzů pro zaměstnance v celkové hodnotě 50 000 Kč či poukaz k nákupu pernamentek pro zaměstnance do relaxačního nebo fitness centra v celkové hodnotě 50 000 Kč.

Soutěže podporují Burza cenných papírů Praha, velkoobchodní řetězec Makro Cash & Carry, Raiffeisenbank, Telefónica O2 a Skupina ČEZ. Záštitu nad projektem převzala Hospodářská komora České republiky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Mediální podporu poskytla stanice Radiožurnál a ČT24. Odborným garantem soutěží je komunikační agentura Bison & Rose.

Finalisté soutěže PX Firma roku 2007

Hlavní město Praha – SKD Trade, a. s., Praha, výrobce dílů pro kolejová vozidla
Jihočeský kraj – EGE – montáže s.r.o., České Budějovice, montážní práce a inženýrsko-dodavatelské činnosti v energetice
Jihomoravský kraj – GRISOFT s.r.o. , Brno, výroba bezpečnostního softwaru AVG