Soutěž Svatba na Letišti Praha s easyJet už má svoje vítěze

Miloslava Vopelková a Robert Hruška si 17. srpna v 11 hodin řeknou společné ANO v Terminálu Sever 2 pražského letiště. Stali se vítězi soutěže pořádané leteckou společností easyJet, Letištěm Praha a Městskou částí Praha 6.

Miloslava (27) a Robert (30) pocházejí z Plzně a seznámili se před čtyřmi lety coby učitelé na střední škole. Robert se nyní živí jako překladatel a tlumočník v anglickém jazyce, Miloslava pracuje jako finanční poradce. Oba mají rádi cestování, sport a studium cizích jazyků. Jako důvod, proč se chtějí brát právě na letišti napsali: „Cestování za prací a studijními záležitostmi nás v minulosti často rozdělovalo. Připadali jsme si, že se vídáme hlavně na letišti. Honem předat kufry a už každý z nás letěl za svými povinnostmi. Letiště bylo pro nás stále místem posledního loučení, letmých polibků, místem, které nás často oddělovalo na dlouhou dobu. A proto je pro nás svatba na letišti to pravé. To, co nás vždy rozdělovalo, nás teď spojí navždy.“

Miloslava a Robert byli jedním z celkového počtu 120 snoubeneckých párů, kteří se přihlásili do soutěže Svatba na Letišti Praha s easyJet. Hodnotící komise složená ze zástupců všech tří pořadatelů soutěže, dále společnosti Menzies Aviation a zástupce médií, se shodla, že právě Miloslava a Robert splnili všechny podmínky soutěže nejlépe.

Snoubenci si vybrali za svůj svatební den pátek 17. srpna 2007. Slavnostní obřad a hostinu svatebčané prožijí v netradičních kulisách pražského letiště, které se v tento den stane pro novomanžele pomyslnou bránou do světa. Ještě téhož dne totiž odletí s easyJet do Milána na svatební cestu po nejromantičtějších destinacích v Evropě. Podívají se rovněž do Paříže, Barcelony a Londýna.

„Po celé Evropě cestují s easyJet miliony lidí různých národností. Lidé v letadle potkávají nové přátele, obchodní společníky, někdy také i budoucí životní partnery. Je to však úplně poprvé, co je easyJet pořadatelem svatební soutěže. Přejeme si, aby se stal pro Miloslavu a Roberta jejich svatební den opravdu výjimečným,“ řekla tisková mluvčí easyJet Samantha Day.

„Tato soutěž je pro nás příležitostí ukázat Letiště Praha i z jiného než tradičního pohledu,“ řekl Jiří Pos, výkonný ředitel pro Letecký provoz a obchod Letiště Praha a dodal: „Velmi nás potěšil tak velký zájem snoubenců o to, aby se jejich den s velkým D odehrál v kulisách pražského letiště.“

„V Praze 6 výrazně stoupá počet sňatků. Zatímco v roce 2005 bylo zde uzavřeno 919 sňatků, v loňském roce to bylo již 1740 sňatků. Praha 6 je prostě novomanželům zaslíbená. Doufám, že novomanželům Hruškovým přinese zahájení nové životní etapy na letišti krásný a hlavně nepřelétavý vztah,“ s nadsázkou doplnil oddávající starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.