Soud zamítl žaloby minoritních akcionářů proti společnosti Paramo

Krajský soud zamítl obě žaloby tří menšinových akcionářů společnosti Paramo (patřící do skupiny Unipetrol), které tyto tři společnosti podaly proti Paramu na konci roku 2006.

Lucemburská společnost MIDDEN EUROPESE BELEGGINGSMAAT­SCHAPPIJ S.A., holandská společnost MEI-Tsjechië en Slowakije Fonds N.V. a česká společnost BLUE MOUNTAIN, s.r.o., akcionáři společnosti PARAMO, a.s., podaly proti společnosti PARAMO žalobu na vyslovení neplatnosti usnesení její mimořádné valné hromady, která proběhla dne 5. října 2006 a žalobu o zmocnění ke svolání mimořádné valné hromady společnosti PARAMO, z důvodů, že společnost neprojednala na předmětné mimořádné valné hromadě výroční zprávu společnosti PARAMO za rok 2005.

Krajský soud v Hradci Králové, pobočka Pardubice zamítl tyto žaloby v celém rozsahu s tím, že jednaní společnosti PARAMO bylo shledáno v souladu s právem a stanovami. „Vždy jsme přísně dodržovali zákon a jednali podle stanov společnosti a jsme rádi, že soud tímto svým rozhodnutím uznal správnost našeho jednání,“ komentoval verdikt soudu Ivan Ottis, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Paramo. Rozhodnutí soudu dosud nenabyla právní moci.

Kopie rozhodnutí Krajského soudu v Hradci Králové, pobočky v Pardubicích, o zamítnutí žaloby ze dne 12. prosince 2006 je k dispozici na internetových stránkách společnosti PARAMO. Kopie rozhodnutí Krajského soudu v Hradci Králové, pobočky v Pardubicích, o zamítnutí žaloby ze dne 28. prosince 2006 bude k dispozici na internetových stránkách společnosti PARAMO poté, co jeho písemné vyhotovení bude společnosti doručeno.