Součástí nové rezidenční čtvrti Na Hvězdárně bude napojení zmodernizovaného vodojemu pro Velkou i Malou Chuchli a okolí

FINEP vybuduje 4 km nového vodovodního a kanalizačního potrubí a vysází celkem 3000 nových dřevin.

Praha, 3. října 2006 –Součástí exkluzivního rezidenčního projektu Na Hvězdárně s 400 novými bytovými jednotkami bude vybudování 4 km nového vodovodního a kanalizačního potrubí, které propojí se zmodernizovaným vodojemem kromě Velké a Malé Chuchle i okolní zahrádkářské kolonie. Vybudování a zmodernizování vodovodního systému bude stát řádově desítky milionů Kč.

„Vítám, že současně s vybudováním nové rezidenční čtvrti Na Hvězdárně bude zkvalitněna vodovodní a kanalizační síť pro celou Malou i Velkou Chuchli a okolí. Místní obyvatelé, ale i přilehlí zahrádkáři, se již léta potýkají s kolísajícím tlakem vody,“ říká starosta Velké Chuchle Stanislav Fresl.

Projekt Na Hvězdárně je kromě jiného výjimečný množstvím zeleně, která bude kromě četné okolní stávající zeleně na celém území nově vysázena. Kromě přilehlého lesa zde bude vysázeno celkem na 1000 stromů a 2000 keřů.

„Nově vysázené stromy budou zastoupeny zejména lípou, javorem a borovicí, keře potom tavolníkem, brslenem a vavřínovcem,“ dodává projektová manažerka společnosti FINEP Ing. Kateřina Bartáková.

Rezidenční čtvrť Na Hvězdárně bude tvořena řadovými rodinnými domy, dvojdomy, trojdomy a samostatnými rodinnými domy o 2 nadzemních podlažích, bytovými domy, viladomy a švýcarským domem o 3 či 4 nadzemních podlažích.Bytové domy na náměstí budou vytvářet vnitřní parter se službami, relaxací a občerstvením. První etapa projektu je zahajována v těchto dnech, dokončení je plánováno na polovinu roku 2008. Všechny čtyři etapy budou dokončeny do konce roku 2009.