Snížení úrokových sazeb na úvěry

Fio, družstevní záložna, společnost patřící do Finanční skupiny Fio, snížila úrokové sazby pro úvěry na obchodování s cennými papíry na Burze cenných papírů Praha (BCPP).

(22. 11.) Fio, družstevní záložna vyhlásila k 15.11.2004 nové, výhodnější podmínky pro čerpání úvěru na obchodování s cennými papíry na BCPP, přičemž přistoupila ke snížení jak referenční sazby, tak i úrokového navýšení. Referenční sazba se snižuje o 0,5% p.a. z dosavadních 10,45% na 9,95% p.a.

Úrokové navýšení v rámci úvěrového programu určeného pro aktivní obchodování (min. 20% ručení vlastními prostředky) se snižuje o 0,5% p.a. z dosavadních 4,5% na 4,0% p.a. Úrokové navýšení v rámci úvěrového programu pro dlouhodobější investování (min. 30% ručení vlastními prostředky a dodatečné poplatky za každou transakci) se snižuje o 2,0% p.a. z dosavadních 1,5% na –0,5% p.a. Při zohlednění maximálního úrokového bonusu, který je odvislý od výše čerpaného úvěru, tak v současné době klient Fio, družstevní záložny může získat úvěr na obchodování se sazbou od 7,7% p.a.

Hlavní konkurenční výhodou úvěrů na obchodování s cennými papíry od Fio, družstevní záložny zůstává jejich flexibilita. K čerpání úvěru dochází až při klientově nákupu cenného papírů a ke splacení v okamžiku prodeje cenného papíru nakoupeného s využitím úvěru. Úrok se vypočítává denně jen z částky čerpané na konci obchodního dne. Za obchody s využitím úvěru v rámci jednoho dne tedy klienti úroky neplatí. Úvěry jsou poskytovány výhradně na tituly obchodované v segmentu SPAD, a to jak na celé loty, tak na menší objemy zakoupené v AOS BCPP.