Smlouva mezi D.I.F.I. a R&SA vstoupila v platnost

Dohoda podepsaná 6. června 2007 mezi finanční skupinou D.I.F.I. (Direct Insurance Financial Investments), její dceřinou společností GDII B.V. (Global Direct Insurance Investments B.V.) a britskou pojišťovací skupinou R&SA (Royal & SunAlliance Insurance Group) o vstupu R&SA do společnosti GDII B.V., která je jediným akcionářem DIRECT Pojišťovny, vstoupila v úterý 4. prosince po splnění všech podmínek v platnost.

Po vstupu přední světové pojišťovací skupiny R&SA do GDII B.V. mají obě společnosti, R&SA i D.I.F.I., v GDII B.V. 50% podíl.

Britská pojišťovací skupina R&SA zaplatila 120 milionů amerických dolarů v okamžiku stvrzení transakce. Dalších 50 milionů amerických dolarů zaplatí ve splátkách do 30. června 2010.

Nizozemská společnost GDII B.V. je jediným akcionářem DIRECT Pojišťovny, a.s. DIRECT Pojišťovna je pojišťovnou specializující se na přímý model prodeje pojištění. Svou licenci pro ČR získala od České národní banky na jaře 2007. V květnu 2007 začala na českém trhu nabízet povinné ručení, v srpnu 2007 rozšířila svou nabídku o havarijní pojištění. V následujících letech začne nabízet další typy neživotního pojištění.