Sloučení investičních společností

(Praha, 27. 10. 2004.) Ke dni 27.10. 2004 bylo završeno sloučení dvou významných investičních společností. K tomuto dni zaniká společnost ŽB – Trust, investiční společnost, a.s., a to v důsledku fúze formou sloučení se společností Pioneer česká investiční společnost, a.s, která jako společnost nástupnická převzala jmění společnosti ŽB – Trust, investiční společnost, a.s. Obhospodařování podílových fondů, dosud obhospodařovaných společností ŽB – Trust, investiční společnost, a.s., přechází na nástupnickou společnost.

Sloučení obou společností, které od začátku roku 2004 patří společně do jedné z největších bankovních skupin UniCredito Italiano, bylo plánováno na rok 2004. Hlavním cílem sloučení je hospodárné zjednodušení organizační struktury a využití synergií ze spojené nabídky produktů a služeb obou společností. Prostřednictvím předběžného sjednocování některých aktivit, k němuž došlo již v průběhu letošního roku, bylo klientům umožněno využívat některých výhod ještě před dokončením fúze.

Sloučení, které bylo dlouho připravováno, nezatěžuje stávající klienty nadměrnou administrativou. Nemění se ani dosavadní postupy investování do podílových listů. Zachována zůstává i současná nabídka podílových fondů.