SkyEurope zvyšují v lednu 2007 meziročně obsazenost letadel o 10.3 procentního bodu na 73.7%

Bratislava, Praha, 6. února 2007 - SkyEurope Airlines, nejvýznamnější středoevropská nízkonákladová letecká společnost, přepravila v lednu 184,041 cestujících. To je ve srovnání se stejným měsícem loňského roku o 38.1% více. Obsazenost letadel SkyEurope se díky strategii zaměřené na load-factor vykazuje další růst o 10.3 meziročně, celkově tak obsazenost v lednu byla 73.7%.

Za dvanáct měsíců končících lednem 2007 přepravila společnost téměř 2.8 milionu cestujících, tedy o 47.4% více než za stejné předchozí období. Celková obsazenost letadel SkyEurope za dvanáctiměsíční období stoupla o 1.4 procenta a dosáhla 78.1%.

Milníky ledna 2007:

SkyEurope převzaly od výrobce v Seattlu další nový Boeing 737–700 Next-Generation, který přistál v Bratislavě 27. ledna. Bank of Scotland Corporate rozšířila podporu SkyEurope Airlines o půjčku na zálohu na pět nových letadel Boeing 737–700NG, která budou dodána v roce 2008.

SkyEurope mají nyní objednávku celkem na 21 těchto letadel, na jedenáct dalších mají opci. Společnost GECAS dodává prvních 12 letadel na operativní leasing, z tohoto počtu bylo už celkem 7 strojů dodáno. Termínovaná půjčka Bank of Scotland Corporate umožní letecké společnosti zakoupit čtyři letadla přímo do majetku společnosti.

SkyEurope podepsaly dvě exkluzivní smlouvy týkající se souvisejících služeb:

• Tříletá strategická dohoda s jednou z nejvýznamějších evropských autopůjčoven v Evropě, Středním východě a Asii, společností AVIS Europe. Od 1. února je možné rezervovat automobil v destinaci přímo prostřednictvím internetových stránek SkyEurope.com za zvýhodněné ceny.
  • Se společností Airest, předním dodavatelem cateringu v Rakousku, uzavřely SkyEurope pětiletou smlouvu. Airest bude od března výhradním dodavatelem produktů a občerstvení prodávaných na palubě všech letadel SkyEurope. SkyEurope uvedly v Rakousku novou službu placení letenek pomocí mobilního telefonu. Služba zvaná paybox je v rakousku dostupná od 1. února 2007.