SkyEurope: v červenci 387 606 cestujících, obsazenost letadel meziročně vyšší o 3.4 procentního bodu

SkyEurope Airlines přepravily v červenci 2007 celkem 387 606 cestujících, což je oproti stejnému měsíci loňského roku o 11.8% více. SkyEurope zároveň znovu zvýšily obsazenost svých letadel o 3.4 procentního bodu na 87.6%. Zvýšení bylo dosaženo i přes menší počet strojů ve flotile v červenci 2007 oproti červenci 2006, a to především díky lepšímu využití nových větších letadel 737-700 NG.

Za dvanáct měsíců končících červencem 2007 přepravila společnost 3 206 088 cestujících, tedy o 36.2% více než za předchozích 12 měsíců. Obsazenost letadel se za poslední rok zvýšila o 6.5 procenta, a dosáhla 81.8%.

Milníky července 2007:

SkyEurope převzaly svůj první přímo zakoupený Boeing 737–700NG

19. července přistál první společností přímo vlastněný Boeing 737 v Bratislavě. Stroj rozšířil flotilu nových letadel, a SkyEurope se díky němu staly společností s jednou z nejmladších flotil v Evropě.

Více zimních letů

V červenci zahájily SkyEurope prodej druhé části svého zimního letového řádu. Přináší především posílení provozu v Praze a ve Vídni, a v neposlední řadě zlepšení a přizpůsobení produktu potřebám jednotlivých trhů. Zároveň byla oznámena změna cílového letiště v Londýně ze Stanstedu na Luton. SkyEurope budou na Luton létat především kvůli jednodušší a levnější dopravě cestujících z letiště do centra Londýna.

Podrobný letový řád a cenové nabídky na lety v zimě 2007/08 najdete na stránkách www.skyeurope.com

Cestující za červenec 2007:

Cestující za červenec 2007
Měsíčně Červenec 2006 Červenec 2007 Změna
Cestující (1) 346,597 387,606 11.8%
Obsazenost (2) 84.2% 87.6% +3.4pp
Posledních 12 měsíců Změna
Cestující (1) 2,353,180 3,206,088 36.2%
Obsazenost (2) 75.3% 81.8% +6.5pp

(1) Představuje počet prodaných míst v letadlech. Prodaná místa zahrnují i cestující, kteří si letenku zakoupili, ale nedostavili se k odletu, místa prodaná tour-operátory, místa poskytnutá pro podporu prodeje a pro služební účely personálu. SkyEurope nerefunduje nevyužité letenky. Pokud se cestující nedostaví k odletu, nemá nárok na změnu letu nebo úhradu ceny letenky.
(2) Obsazenost letu je vyjádřením podílu mezi ukazateli RPK (revenue passenger kilometre) a ASK (available seat kilometres). RPK předstvauje násobek počtu prodaných míst v letadle a délky příslušného letu. ASK je násobkem počtu všech míst v letadle a délky příslušného letu. V celkovém ukazateli má proto každý let rozdílnou váhu v závislosti na jeho délce.