SkyEurope oznamují významnou investici od York Global Finance II S.à r.l.

Praha, Vídeň, 28. srpna 2006 - SkyEurope Holding AG (dále “SkyEurope” nebo “Společnost”) podepsala s York Global Finance II S.à r.l. (dále “York”) dohodu, podle které společnost York do SkyEurope investuje 39 milionů EUR jako součást balíku investičních prostředků ve výši 56.3 milionů EUR.

York Global Finance II S.à r.l. je pobočkou York Capital Management, soukromého mezinárodního investičního fondu s aktivy přes 6 miliard EUR.

Transakce zahrnuje několik prvků:

• Současní a budoucí akcionáři budou moci koupit dalších 10 milionů akcií SkyEurope prostřednictvím vydných práv za fixní cenu 1.75 EUR za akcii v souladu se zmocněním, které managenet dostal na valné hromadě 20. června 2006.
  • York zakoupí přibližně 9 milionů akcií za stejnou pevnou cenu 1.75 EUR za kus. York tak bude po vydání akcií a po uplatnění práv vlastnit 23% proforma akcií SkyEurope.
  • York zakoupí obligace v hodnotě 6.7 milionu EUR povinně převeditelných za dalších přibližně 3.8 milionu nových akcií SkyEurope, jakmile budou obdržena všechna regulatorní povolení. Získání povolení se očekává v horizontu šesti měsíců, po které neponesou cenné papíry žádné úročení. Jakmile se změna uskuteční, vzroste podíl Yorku ve SkyEurope na 29.9%.
  • York zakoupí další balík dluhopisů v nominální hodnotě 17 milionů EUR, které ale nebudou povinně směnitelné za akcie. SkyEurope tato transakce přinese 16.4 milionu EUR.

Tři současní členové dozorčí rady SkyEurope rezignovali, a rada navrhla pro volbu další tři nové členy.

Vydání nových akcií a převeditelných dluhopisů pro York stejně jako volba nových členů dozorčí rady SkyEurope bude náplní jednání mimořádné valné hromady ve středu 20. září 2006. Vydání práv, která budou podléhat schválení rakouského Úřadu pro finanční trhy a které je zároveň podmínkou pro uskutečnění investice společností York, je očekáváno do konce měsíce září.

Christian Mandl, generální ředitel SkyEurope, říká: “Jsme skutečně šťastni, že investor s pověstí, zdroji a zkušenostmi jaké má York se rozhodl investovat právě do naší společnosti. Na blízkou spolupráci s Yorkem se velmi těšíme, zcela jistě významně posílí naši pozici nejvýznamnějšího nízkonákladového dopravce ve střední a východní Evropě. Umožní nám také pokračovat v poskytování kvalitních služeb našim zákazníkům. Managemet SkyEurope má s touto novou investicí velký závazek – soustředit se na ziskovost a dosáhnout významného zhodnocení prostředků akcionářů.”

Christophe Aurand, výkonný ředitel York Capital Management UK Advisors Limited, doplňuje: “Společnost York věří,, že SkyEurope je strategicky umístěná na mimořádně atraktivních evropských trzích, který nabízí skutečně významné růstové možnosti těžko dosažitelné kdekoli jinde na světě. Navíc nízkonákladový model SkyEurope nabízí lepší služby než její konkurenti. Jsme rádi, že můžeme spolupracovat s managementem SkyEurope a jejími zaměstnanci, a že přispějeme ke strategickému rozvoji a růstu této společnosti.”

UBS Investment Bank a CA IB byly v této dohodě s Yorkem finančními poradci SkyEurope, a zároveň budou zajišťovat vydání práv. Kanceláře Linklaters a Weber Maxl & Partners pracovali pro SkyEurope jako právní poradci. Allen & Overy LLP společně s firmou Wolf Theiss byli v jednáních o transakci konzultanty společnosti York.