SkyEurope otevírá nové letní linky do Chorvatska: přímé lety z Prahy do Splitu a do Dubrovníku

Praha, 12. dubna 2006; SkyEurope Airlines, největší nízkonákladová letecká společnost ve střední Evropě, která v pondělí 10. dubna 2006 zahájila lety ze své nové základny v Praze, dnes oznámila otevření nových přímých leteckých spojení z Prahy do Splitu a do Dubrovníku. Oznámení učinila společnost poté, co obdržela povolení k provozování pravidelného leteckého spojení mezi Českou republikou a Chorvatskem od příslušných úřadů těchto zemí.

Očekává se, že Chorvatsko, které je mezi českými občany velmi populární turistickou destinací, se v nejbližších letech stane členem EU. Praha dosud nebyla s městy Split a Dubrovník nikdy spojena pravidelnou linkou žádné nízkonákladové letecké společnosti. Díky novému spojení budou moci čeští občané od 3. června 2006 nejpohodlněj­ším způsobem cestovat do svých oblíbených letovisek, aniž by museli trávit dlouhé hodiny v autobusech nebo v automobilech, potýkat se s tradičními dopravními zácpami a platit vysoké mýtné na dálnicích.

SkyEurope tímto krokem rozšiřuje síť svých pravidelných linek z Prahy o dvě vysoce žádané destinace na celkový počet devíti. Všech devět linek bude provozováno zcela novými letadly typu Boeing 737–700 NG o kapacitě 149 míst, které nabízejí vysoký komfort cestování v elegantních kožených sedadlech.

“Chorvatsko bylo vždy naším hlavním letním trhem, který obsluhujeme z našich dalších základen již od roku 2002. Jsem velmi potěšen, že se nám podařilo získat povolení od příslušných úřadů, abychom mohli také cestujícím z Prahy nabídnout pohodlné a snadno cenově dostupné letecké spojení do jejich oblíbených turistických cílů,” řekl generální ředitel SkyEurope Christian Mandl. “Naše oznámení přichází jenom týden po oznámení otevření přímého leteckého spojení do Splitu a Dubrovníku z naší základny v Krakově. Vzhledem k tomu, že již tyto destinace obsluhujeme také z Bratislavy a z Budapešti, stáváme se největším nízkonákladovým leteckým dopravcem ve Splitu a v Dubrovníku,” dodal Mandl.

Ceny letenek na všechny lety SkyEurope začínají již od 290 Kč za jednosměrnou letenku, bez oficiálních letištních poplatků. Letenky lze rezervovat on-line na adrese www.skyeurope.com, prostřednictvím rezervačního centra na čísle 900 14 15 16 (14 Kč/min) nebo prostřednictvím vybraných cestovních kanceláří.