SkyEurope Airlines potvrzují financování pěti nových Boeingů 737-700 NG, které budou dodány v roce 2008

Vídeň, Bratislava, 2. února 2007 – Bank of Scotland Corporate rozšířila svou podporu SkyEurope Airlines, největší středoevropské nízkonákladové letecké společnosti, o půjčku na zálohu (“PDP”) na koupi pěti nových letadel Boeing 737-700NG, která mají být dodána v roce 2008.

SkyEurope se zavázala ke koupi 21 těchto letadel od společnosti Boeing, a má předkupní právo na 11 dalších strojů. Společnost GECAS má podle smlouvy dodat prvních 12 letadel na operativní leasing, 7 strojů z této obejdnávky už bylo dodáno. Termínovaná půjčka Bank of Scotland Corporate poskytne letecké společnosti prostředky na další 4 letadla, která budou přímo v majetku společnosti SkyEurope.

Peter Atherton, ředitel oddělení financování letadel z Bank of Scotland, řekl: “Jsme skutečně pyšní na to, že jsme byli SkyEurope znovu osloveni se žádostí o podporu při této nejnovější PDP transakci.”

Alain Skowronek, předseda představenska SkyEurope, připojuje: “Bank of Scotland Corporate nám poskytla skutečně obrovskou podporu ve vzthau k financování našich letadel, vzájemné vztahy byly nedávno ještě posíleny vazbami týkajícími se pokladnictví. Tato banka rozumí našemu byznysu, a ušila nám na míru půjčku a pokladní linky přesně podle našich potřeb. Poslední PDP transakce minimalizuje rizika a pro obě strany přináší výhody.”

Christian Mandl, generální ředitel SkyEurope, dodává: “Banka prokázala podpisem pod transakcí PDP na všech devět Boeingů, které mají být dodány letos a v příštím roce, obrovskou důvěru ve SkyEurope. Navíc nám poskytuje půjčku na nákup dalších čtyř letadel. S takovou podporou se můžeme cítit klidní, že máme dostatek zdrojů na všechny zálohové platby na letadla až do roku 2008, a úvěrové krytí na dodávky v roce 2007.”

Stejně jako při našich předchozích transakcích byl partnerem, který kontrakt zprostředkoval Spectrum Capital London Limited. Tento finanční poradce celou smlouvu strukturoval a zorganizoval. Společnost Linklaters byla právním poradcem SkyEurope ve Velké Británii a v Irsku. Denton Wilde Sapte měl roli právního poradce banky, stejně jako v předchozích společných transakcích.