SkyEurope Airlines dávají ke svým narozeninám dárek dětem

Praha, 4. dubna 2007 – SkyEurope Airlines, největší domácí nízkonákladová letecká společnost v České republice, darovaly dětem z domova v Lichnově v Moravskoslezském kraji dva dny pobytu v Paříži, s návštěvou Eiffelovy věže a prohlídkou centra francouzské metropole, a včetně ubytování v hotelu. SkyEurope chtějí svým gestem ukázat, že dokáží nabídnout možnosti poznávání a cestování doslova všem – i těm, ke kterým byl život už v samotném začátku méně spravedlivý. SkyEurope zároveň tímto dárkem dětem z Lichnova namísto obvyklých společenských akcí a narozeninových večírků zahajují oslavy prvního výročí působení společnosti v Praze.

Deset dětí nastoupilo do letadla SkyEurope v Praze v pondělí 2. dubna brzy ráno, samotný let byl pro většinu z nich vůbec prvním v životě. Už před polednem se mohli hosté SkyEurope radovat z pohledu na panorama Paříže z Eiffelovy věže, kam skupinku přivezl z letiště Orly autobus. S česky mluvící průvodkyní čekala děti ještě prohlídka Notre Dame, procházka po Champs Elysées a další romantická místa Paříže.

Děti a mladí lidé z dětských domovů jsou ti, jejichž cesta do života je složitější a mnohdy strastiplnější než cesta dětí, které vyrůstají ve vlastních rodinách. Pro SkyEurope je potěšením a ctí právě těmto mladým lidem možnosti poznání pootrevřít.