Skupina Skanska v ČR a SR roste meziročně o desetinu

Skupina Skanska v ČR a SR dosáhla za 1. pololetí letošního roku tržeb ve výši 15,5 miliardy Kč, což je o osm procent více než v ve stejném období roku 2006. Provozní zisk EBIT meziročně vzrostl o desetinu na 599 milionů Kč. Společnost získala za prvních šest měsíců nové zakázky v hodnotě 10,3 miliardy Kč.

„Velmi úspěšní jsme ve vývoji, stavbě a prodeji vlastních bytových projektů, daří se také dopravnímu stavitelství, kde jsme mimo jiné získali zajímavé zakázky v Polsku, ve Slovinsku a ve Švédsku,“ komentuje vývoj předseda představenstva a generální ředitel Skanska CZ Zdeněk Burda.

V prvním pololetí roku 2007 Skanska například dokončila stavbu nového ústředí ČSOB v pražských Radlicích, tunel Sitina a část dálnice D2 v Bratislavě, obchodní centrum spojené s autobusovým nádražím v Českých Budějovicích, obchodně administrativní centrum E-Gate v Praze 6, mimoúrovňovou křižovatku Hlinky v Brně či rekonstrukci zámku Loučeň ve středních Čechách.

Mezi významné zakázky, které se podařilo získat v prvním pololetí 2007, patří například stavba tunelů Tabor a Barnica ve Slovinsku, stavba nových nástupních mostů do letadel na letišti Praha-Ruzyně, bytový komplex Arboreum v Košířích, vyražení čtyřkilometrové štoly v dole na mastek v Gemerské Polomě na Slovensku a rekonstrukce a elektrifikace železniční tratě z Lichkova do polského Mezilesí.

Významné probíhající stavby

úseky dálnic a rychlostních silnic D1, D47, R1, R35, R48, Nové spojení Praha, Hotel St. Thomas Praha, Lakeside park Bratislava, Bytové domy Slatinka v Praze-Záběhlicích, Metro 4C- II – stanice, technologie, kolejiště

Významné vlastní developerské projekty

Botanica – Praha 13, Viladomy Devín – Bratislava, Chodovec City – Praha 11, Milíčovský háj – Praha 11