Skupina PROSPERiTA rozšiřuje investiční služby

[Tisková zpráva] Předseda představenstva PROSPERiTA holding, a.s., ing. Miroslav Kurka, oznámil, že skupina PROSPERiTA rozšiřuje své investiční služby založením nové dceřiné společnosti PROSPERiTA finance, s.r.o.

Cílem společnosti PROSPERiTA finance, s.r.o.  je nabídnout stávajícím i novým klientům přímý vstup na všechny významné evropské i americké kapitálové trhy, tj. českou, americkou, německou nebo polskou burzu.

Dalším produktem společnosti PROSPERiTA finance, s.r.o. je prodej investičního zlata a stříbra.

PROSPERiTA finance s.r.o. bude také zajišťovat pronájem 880 depozitních bezpečnostních schránek v bankovních trezorech v sídle společnosti.

***

Nově založená společnost tak doplní správu podílového fondu PROSPERITA – OPF globální, který v současné době obhospodařuje majetek ve výši přes 900 mil. Kč.

PROSPERITA holding, a.s. drží rozhodující majetkové účasti například ve společnostech PROSPERiTA investiční společnost, a.s. (správce fondu PROSPERiTA-OPF globální), České vinařské závody, a.s., ALMET,a.s., ENERGOAQUA,a.s., KDYNIUM,a.s., TOMA, a.s., VINIUM, a.s., KAROSERIA, a.s. a  v dalších více než čtyřech desítkáchfirem. PROSPERiTA investiční společnost, a.s. je řádným členem Asociace pro kapitálový trh ČR (AKAT ČR).