Skupina Pioneer Investments podporuje Azylový dům pro matky s dětmi v Bohnicích

[Tisková zpráva] Spolupráce skupiny Pioneer Investments v ČR a Kolpingova azylového domu v Praze Bohnicích byla úspěšně zahájena letos na jaře sbírkou potřebných věcí pro matky s dětmi a poskytnutím vyřazených počítačů počátkem prázdnin. Ty by měly pomoci vybraným klientkám při jejich rekvalifikaci. Dalším krokem v celoročním dobrovolnickém projektu bylo zapojení zaměstnanců skupiny do přípravy jednoho z testovacích bytů v pražských Vysočanech. Podporou azylového domu Pioneer Investments pokračuje v naplňování dlouhodobé strategie společenské odpovědnosti, do níž aktivně zapojuje i své zaměstnance.

„Cílem je především pomoci ženám s dětmi, které nejsou schopny řešit svou těžkou situaci vlastními silami a prostředky. Ze zkušenosti víme, že naši zaměstnanci rádi využijí příležitosti setkat se i mimo kancelář, tím spíše, když mohou přispět dobré věci. Společnými aktivitami zaměstnanců mimo pracoviště zároveň přispíváme k upevňování firemní kultury,“ uvedla Dana Řezníková, ředitelka marketingu a PR Pioneer Investments ČR.

Posláním Kolpingova azylového domu je ochrana a podpora rodin, zejména svobodných matek s dětmi do tří let, které žijí v nepříznivých sociálních podmínkách spojených s absencí bydlení a ohrožujících zdravý vývoj dítěte. Jedním z hlavních cílů je umožnit klientkám návrat do běžné společnosti.