Skupina GEOSAN GROUP mění svou podobu

Jedna z největších českých stavebních skupin Geosan Group v současnosti částečně mění svou strukturu. Dosavadní dceřiná společnost ENVICON, spol. s r.o. splyne s mateřskou firmou a přemění se na Geosan Group, a.s., závod Hradec Králové. „Chtěli jsme zjednodušit komunikaci uvnitř skupiny a pracovně právní vztahy a také rozšířit portfolio nabízených stavebních prací mateřské společnosti,“ řekl dnes obchodní ředitel Geosan Group Ing. Miroslav Dvořák.

Dosavadní společnost s ručením omezením ENVICON (IČO 4650 71 24) vznikla v roce 1992. Jejím 100% vlastníkem byla akciová společnost Geosan Group. V roce 2003 činil obrat Enviconu 210 mil. Kč a v roce 2004 se zvýšil na 230 mil. Společnost má celkem 41 zaměstnanců. K faktickému zániku Enviconu a vzniku nového závodu Hradec Králové došlo 1.1.2005. Geosan Group, a.s. tak bude mít celkem 6 výrobních závodů, z toho tři v Praze a po jednom v Kolíně, Plzni a Hradci Králové.

Envicon se zaměřoval zejména na výstavbu inženýrských sítí a vodohospodářských staveb se specializací na práce na vodních tocích a nádržích, jako např. regulace a prohrábky včetně skalních a opevňovacích prací, výstavba hrází a objektů na tocích a nádržích, prohlubování a přechody řek (shybky) i ve skalních horninách a s využitím obojživelného dozeru KOMATSU. Envicon, spol. s r.o. realizoval také pozemní stavby, hlavně občanskou a průmyslovou vybavenost.

V rámci celé skupiny Geosan Group bude pokračovat závod Hradec Králové ve specializaci na vodohospodářské stavby a bude také zaštiťovat zakázky v královehradeckém regionu.

Magdalena Boukhemisová
Madison PA