Skupina ECM emitovala obligace

Praha (14. srpna, 2006) – Developerská skupina ECM, jedna z největších firem v oboru ve střední Evropě, vydala první tranži dluhopisů s opčním právem v celkovém objemu 25,6 miliónů euro (cirka 700 miliónů korun). Upsaly je především londýnské investiční banky a významné investiční fondy, což ukazuje, že se emise setkala s výrazným zájmem investorů.

Obligace určené pro obchodování na Luxemburg Stock Exchange emitovala v Lucembursku registrovaná společnost ECM REI S.A. „Peníze by měly sloužit pro další expanzi ECM v České republice i na dalších trzích,“ říká tisková mluvčí společnosti ECM Kateřina Hainzová. Skupina ECM zahájila činnost na českém trhu v roce 1991. Nyní patří mezi přední developerské a investiční skupiny s dlouholetými zkušenostmi v zemích střední a východní Evropy.

Zaměřuje se na realizaci staveb, pronájem, prodej a správu nemovitostí v atraktivních lokalitách ve střední a východní Evropy a v Rusku. Portfolio projektů skupiny ECM dosahuje výše 685 miliónů euro.