Skupina CYRRUS rozšiřuje své portfolio o oblast grantů a dotací

[Tisková zpráva] Fúzí s brněnskou společnosti Borgen concept, s.r.o. a založením společnosti CYRRUS ADVISORY, a.s. rozšiřuje skupina CYRRUS nabídku svých služeb také o oblast grantů a dotací.

Největší mimopražská makléřská společnost CYRRUS, mezi jejíž hlavní aktivity patří především poskytování komplexních služeb na kapitálových trzích pro individuální i korporátní klientelu a servis spojený se správou firemních financí se rozhodla prostřednictvím společnosti Borgen concept, s.r.o., vstoupit mezi subjekty nabízející poradenství na poli grantů a dotací.

Borgen concept je mladá a dynamicky se rozvíjející společnost zaměřující se na rozvoj a správu společností, municipalit a neziskových organizací, provozovatel úspěšného internetového portálu dotacni.info. Svoji činnost zahájila v roce 2010 a od té doby poskytuje komplexní služby v oblasti grantového poradenství, zpracování žádostí o dotace a služby spojené  s implementací plánů a projektových záměrů. Společnost sídlí v Brně a kancelář provozuje také v Bruselu.

Předseda představenstva nově vzniklé CYRRUS ADVISORY, a.s. a jeden ze zakladatelů Borgen concept, s.r.o., Jiří Fuchs ke spojení řekl: „Vítáme vstup silného partnera, který nám umožní nabídnout více služeb našim stávajícím klientům a díky svým kontaktům a postavení se také více zaměřit na zajímavou skupinu začínajících podnikatelů a malých a středních podniků. Našim cílem je také pomoci českým podnikatelům a dalším subjektům více se prosadit v čerpání prostředků z komunitárních programů, kde doposud Česká republika značně pokulhává.“

„S ohledem na předpokládaný trend orientace evropských dotací směrem k vratným půjčkám a garancím a většímu zaměření na MSP, které by se mělo naplno projevit v následujícím programovém období 2014–2020, jsme se rozhodli vstoupit do tohoto odvětví. Přestože granty a dotace stály doposud spíše na okraji našich zájmů, chceme být včas připraveni na nové možnosti, které se budou otevírat“ říká ředitel pražské pobočky společnosti CYRRUS, a.s. a místopředseda představenstva CYRRUS ADVISORY, a.s., Jan Procházka.

„Rozšíření skupiny CYRRUS do této zajímavé branže je s ohledem na vývoj jednání o budoucnosti evropských programů logickým krokem, díky kterému budeme moci našim klientům nabídnout ještě širší škálu finančních služeb. Zároveň tím přispějeme k dalšímu posilování skupiny“, doplňuje předseda představenstva společnosti CYRRUS, a.s. Martin Kozumplík.