Skupina AWD drží růstový kurs

Obrat koncernu se zvýšil o 15,5 % a dosáhl hodnoty 728,0 mil. €. Čistý zisk vzrostl o 44,9 % na novou rekordní hranici 56,8 mil. €. Poprvé zprostředkováno více než milión smluv. 6 040 poradců vytvořilo novou rekordní hranici. Příznivý vývoj na počátku roku 2007

Praha, 30.3.2007 (AWD Česká republika) V průběhu roku 2006 zprostřed­kovala společnost AWD Holding AG poprvé více než milión smluv – to je nárůst ve výši 14,2 % oproti předchozímu roku. Díky navýšení o 15,5 % v porovnání s předchozím rokem vzrostl obrat koncernu na rekordní hodnotu 728,0 miliónů euro. Podle dosavadních údajů společnosti pokračuje růst i v prvních měsících nového obchodního roku.

Počet poradců dosáhl nejvyšší hodnoty od doby založení společnosti a vzrostl o 333 (5,8 %) na celkem 6 040 poradců. 464 400 zákazníků, tedy více než v kterémkoliv předcházejícím obchodním roce, využilo v roce 2006 poradenství skupiny AWD při hledání požadovaného řešení v oblastech zajištění na stáří, zajištění rizik a budování majetku. 216 100 z nich byli noví zákazníci.

U zprostředko­vatelských provizí skupiny AWD se zvýšil podíl penzijních a zajišťujících produktů v obchodním roce 2006 o 6% bodů na 77 %. Zejména koncepty kapitálového investování přispěly díky nárůstu tržeb ve výši 78 % k dynamickému vývoji obratu.

Zisk před úroky a zdaněním (EBIT) vzrostl o 33,4 % a dosáhl své historicky nejvyšší hodnoty 77,8 mil. €. EBIT marže se zlepšila o 1,4% bodu a dosáhla 10,7 %, rovněž nové nejvyšší hranice. Čistý zisk vzrostl o 44,9 % na novou rekordní hodnotu 56,8 mil. €.

Výsledek na akcii vzrostl o 44,1 % na 1,47 €. Volný cashflow vzrostl o 106,8 % na 79,2 mil. €, event. 2,05 € na akcii.

„Díky našemu jasnému zaměření se na organický růst v roce 2007, jsme dobře připraveni na pokračující nárůst hospodářských výsledů. Rok 2007 bude dalším rokem růstu s minimálním nárůstem obratu o 10 %. Díky tomu dosáhneme z dnešního pohledu více než 800 mil. € obratu. Nadále přitom budeme sledovat náš cíl v profitabilitě pro rok 2008 – EBIT marži ve výši 13,5 %,“ řekl Carsten Maschmeyer, funkce.

Již 22. března 2007 oznámila skupina AWD návrh na dividendy za obchodní rok 2006. Dozorčí rada a představenstvo navrhly valné hromadě AWD vyplacení rekordních dividend v hodnotě 1,30 euro za akcii. To odpovídá navýšení o 30 % oproti dividendám z předchozího roku v hodnotě 1,00 €. Objem dividend odpovídá hodnotě 50,2 Mil. €.

Čísla za první kvartál oznámí skupina AWD 14. května 2007.