Škola investování na Invest Marketu

Praha 4.11.2004 – V sobotu se uskuteční již třetí ročník vzdělávacího veletrhu Invest Market. Je vyvrcholením celoročního cyklu vzdělávacích aktivit, které organizuje Česká kapitálová informační agentura (ČEKIA) pod názvem Fit pro investice. Invest Market probíhá pod odbornou záštitou Asociace pro kapitálový trh a Unií investičních společností.

V Autoklubu České republiky v Praze 1 budou během celého dne poskytovat informace o různých typech investičních produktů zástupci investičních společností, obchodníků s cennými papíry či poradenských společností. V přednáškové části vystoupí přední ekonomičtí odborníci s tematicky různě zaměřenými prezentacemi týkající se například nových investičních příležitostí na trhu či investic do nemovitostí. Účastníci budou moci nahlédnout do profesionálních ekonomických databází, zakoupit odbornou literaturu nebo zábavnou naučnou hru Akcie a opce.

Možnosti finančního vzdělávání dospělé populace jsou u nás stále dosti omezené. Reklamní kampaně jsou v současnosti cíleny zejména na motivaci k utrácení, poskytování úvěrů a k životu na splátky. Občané, kteří mají úspory a zajímají se o jejich zhodnocení, mají informace hůře dostupné. Proto chceme na Invest Marketu poskytnout seriózní poučení od renomovaných odborníků ve formě přednášek a diskuzí, poradit lidem, kde hledat odpovídající literaturu a informační zdroje a jak vést k finanční odpovědnosti i mladou generaci, např. formou zábavných společenských her, uvedla Dagmar Vránová, ředitelka ČEKIA

.

Invest Market probíhá za podpory Investiční kapitálové společnosti Komerční banky, ING Investment Management, Pioneer Investments, makléřské společnosti Fio a brokerjet České spořitelny, vzdělávacích společností TICN, CzechWealth a KZ Finance. Odbornou záštitu převzala Asociace pro kapitálový trh a Unie investičních společností. Akci mediálně podpořily Lidové noviny, Osobní finance, The Finance Magazine, Bankovnictví či FP Finanční poradce, stejně jako internetové servery I-POINT, Finanční noviny a České noviny. Invest Market organizuje ČEKIA.