ŠkoFIN uvádí na trh nový produkt Šeková knížka

Společnost ŠkoFIN uvedla na trh od tohoto týdne nový zajímavý produkt spojený s financováním ojetých vozů. Produkt se nazývá „Šeková knížka“ a je poskytován všem zájemcům o ojeté vozy financované prostřednictvím ŠkoFINu. ŠkoFIN současně prohloubil spolupráci také se stálými obchodníky Volkswagen formou finančního partnerství v oblasti ojetých vozů.

ŚkoFIN je známý především jako poskytovatel leasingu, úvěru i pojištění majitelům nových vozů ze stáje koncernu Volkswagen. Věnuje se však také v nemalé míře financování ojetých vozů všech značek, což dokazuje podíl ojetých osobních vozů ve výši 21,5 % z celkového počtu smluv společnosti.

Produkt „Šeková knížka“ se vztahuje na ojeté vozy zakoupené prostřednictvím finančních služeb společnosti ŠkoFIN u partnerů auto-plus. Benefitem je šeková knížka se vstupním kreditem ve výši 10 000 Kč. Tento kredit lze využít k nákupu originálních náhradních dílů, příslušenství nebo servisních služeb. Šekovou knížku lze získat jak v případě financování vozu leasingem tak úvěrem. V případě leasingu je délka financování 36 až 72 měsíců, zůstatková hodnota pak činí 100 Kč až 30 % z pořizovací ceny vozu. U úvěřu se délka financování pohybuje až do 72 měsíců, takže jsou splátky dostupné každému. Zůstatková hodnota je nulová.

Společnost ŠkoFIN ale přebírá i další roli ve světě financování ojetých vozů a tou je finanční partnerství obchodníkům koncernu Volkswagen v České republice v provozním a investičním financování jejich potřeb. Příkladem této aktivity je financování skladu ojetých vozů, které bylo připraveno dealerské síti na míru. Obchodníkům přináší jednoduché a cenově dostupné zdroje pro financování vozů v okamžiku mezi výkupem a prodejem vozů koncovým zákazníkům. Tímto produktem v první polovině letošního roku společnost ŠkoFIN profinancovala více než 1.200 ojetých vozů v celkové hodnotě vyšší než 435 miliónů Kč.

ŠkoFIN dává potenciálním zákazníkům spoustu argumentů proč financovat ojetý vůz právě s pomocí ŠkoFINu. Je to například okamžité uzavření smlouvy při první návštěvě obchodníka. Narozdíl od konkurence si obchodník neúčtuje žádné poplatky za uzavření smlouvy. Díky variabilní zůstatkové hodnotě si zákazník může zvolit vlastní výši měsíčních splátek. Další nezanedbatelnou výhodou je fixní výše měsíčních splátek po celou dobu financování vozu.