Hlavní navigace

ŠkoFIN představuje nového jednatele

[Tisková zpráva] Stefan Rasche přijal novou pracovní výzvu ve Škoda Auto. Ve funkci jednatele ho nahradí Jan Kranát.

Společnost ŠkoFIN bude mít s účinností od 1. července 2011 nového jednatele. Stane se jím Jan Kranát, který nahradí a převezme agendu dosavadního jednatele Stefana Rascheho. Pan Rasche se po vypršení tříleté smlouvy rozhodl přijmout další profesní výzvu v rámci koncernu Volkswagen ve společnosti Škoda Auto a.s. jako vedoucí oddělení Treasury.

Pan Jan Kranát (39 let) vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze a svůj profesní život spojil od začátku s koncernem Volkswagen. Od roku 2010 zastával funkci obchodního ředitele Volkswagen Bank v Rusku a v předchozích letech působil jako výkonný ředitel VW Financial Services pro Rusko (2007–2010) a jako finanční ředitel VW Group v Moskvě (2003–2007). Mezi jeho další pracovní zkušenosti patří mimo jiné také působení na pozici vedoucího Oddělení controllingu v Import VW Group v Praze (2000–2003).

Pan Stefan Rasche byl jednatelem společnosti ŠkoFIN od 1. srpna 2008 a byl zodpovědný za řízení prodeje a marketingu, které ve ŠkoFINu v současné době zabezpečuje Marketingové oddělení, Oddělení prodeje a Správní oddělení. Nadále bude působit ve společnosti Škoda Auto a.s. v Mladé Boleslavi jako vedoucí oddělní Treasury.

Ing. Jiřina Tapšíková, MBA, jednatelka ŠkoFINu, komentuje personální změny: „Nejprve bych chtěla velmi poděkovat Stefanovi za jeho tříletou intenzivní práci pro ŠkoFIN. Byl pro mě a pro kolegy ve ŠkoFINu vždy po profesní i lidské stránce skvělým kolegou a myslím, že naše spolupráce byla opravdu efektivní a inspirativní. Věřím, že bude stejně úspěšný a oblíbený i ve Škoda Auto. Zároveň bych chtěla mezi námi přivítat Jana Kranáta, který svou dosavadní činností a úspěchy dokazuje, že bude pro ŠkoFIN velkým přínosem. Nejen já se těším na vzájemnou spolupráci. Oběma pánům chci samozřejmě popřát mnoho dalších úspěchů v pracovním i soukromém životě.“

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).