Škody způsobené povodněmi lze nahlásit i telefonicky nebo přes internet

[Tisková zpráva] Škody způsobené povodněmi lze nahlásit i telefonicky nebo přes internet.

Klienti Allianz pojišťovny mohou nahlásit pojistnou událost přes telefon nebo internet. Na adrese www.allianz.cz najdou nejen potřebná kontaktní telefonní čísla a praktické rady, jak postupovat. Svou pojistnou událost mohou přes internet rovnou i on-line nahlásit a poté sledovat celý průběh likvidace: v jaké fázi vyřizování se nachází, jaké kroky již byly provedeny, jaké dokumenty byly předány a které ještě chybějí. Dokumentaci potřebnou k likvidaci pojistné události lze přes internet rovnou vložit a zaslat elektronicky přímo Allianz pojišťovně.

Ředitel úseku likvidace pojistných událostí Allianz pojišťovny Pavel Novotný radí: „Je užitečné si  způsobené škody nafotit a zaznamenat si jejich rozsah. Poté lze bezprostředně zahájit práce a opatření, aby nedošlo k dalšímu znehodnocení majetku.“

Mobilní technici Allianz pojišťovny během prohlídek u klientů aktivně zjišťují požadavky na výplaty záloh. Ty mají za cíl pomoci klientům překlenout nejhorší období, umožnit jim zabránit vzniku dalších škod na jejich majetku a odstraňovat již vzniklé škody.

Allianz pojišťovna doporučuje:

• pokud máte fotoaparát – zdokumentujte stav po zatopení nemovitosti i poškozené movité věci
  • pokud nemáte fotoaparát – zahajte úklid nemovitosti, poškozené věci shromážděte na jedno místo a mobilní technik je po příjezdu zdokumentuje
  • zabraňte vzniku další škody – ihned začněte provádět úklid nemovitosti (vysušování, vyklízení, čištění apod.)
  • zpracujte seznam poškozených věci s uvedením ceny, stáří, případně shromážděte doklady a účty; urychlíte tím prohlídku sobě i ostatním poškozeným.

Kontakty pro on-line hlášení pojistné události:

• internet www.allianz.cz – Oznámení pojistné události
  • telefon 844 170 000 v obvyklé pracovní době