Škod způsobených nepřízní počasí neustále přibývá

Škod způsobených nepřízní počasí neustále přibývá. Jen za uplynulý prodloužený víkend nahlásili klienti Allianz pojišťovně na šedesát nových škod způsobených lokálními bouřkami a průtržemi. Bouřky opětovně zasáhly již zdevastované Novojičínsko, ale také další místa republiky: Prahu, jižní a severní Čechy a jižní Moravu.

Allianz pojišťovna odhaduje, že celkový objem škod způsobených současným nepříznivým počasím se vyšplhá na 200 milionů korun, půjde řádově o stovky škod. V současné době již klienti nahlásili více než 400 škod v celkovém objemu blížícímu se 100 milionům korun.

Pro mobilní techniky Allianz pojišťovny byl uplynulý prodloužený víkend opět pracovní. Postupně u jednotlivých klientů provádějí obhlídky poškozeného majetku. Klientům rovnou aktivně nabízejí možnost výplaty záloh. Ty mají za cíl pomoci klientům překlenout nejhorší období, umožnit jim zabránit vzniku dalších škod na jejich majetku a odstraňovat již vzniklé škody. Řada klientů možnosti vyplacení zálohy využila, škody převážně menšího rozsahu byly již v řadě případů uzavřeny a klientům bylo vyplaceno pojistné plnění.

Pojistnou událost lze také nahlásit on-line přes internet Allianz pojišťovny. Na adrese www.allianz.cz najdou klienti nejen potřebná kontaktní telefonní čísla a praktické rady, jak postupovat. Svou pojistnou událost mohou přes internet rovnou i on-line nahlásit a poté sledovat celý průběh likvidace: v jaké fázi vyřizování se nachází, jaké kroky již byly provedeny, jaké dokumenty byly předány a které ještě chybějí. Dokumentaci potřebnou k likvidaci pojistné události lze přes internet rovnou vložit a zaslat elektronicky přímo Allianz pojišťovně.