Simcity společně mění hráče v kulturní inženýry

Nejnovější pokračování populární herní série pro PC – SimCity™ – přináší možnost ovlivňovat vzorce chování společnosti.

Společnost Electronic Arts v pátek 16. listopadu zahájila distribuci SimCity Societies™, nejnovějšího pokračování jedné z nejprodávanějších herních sérií pro PC SimCity™.

V SimCity Společnost hráči nejen budují města podle vlastních představ, ale formují i jejich kulturu, společenský vývoj a životní prostředí. Mohou rozvíjet umělecké metropole, autoritářské diktatury, duchovní komunity a další. Prostřednictvím tohoto lehce ovladatelného, inovativního a flexibilního budovatelského simulátoru si hráči vytvoří města svých snů nebo nejtemnějších představ.

„Nová modernizovaná verze SimCity je zaměřena na relaxační hraní a rozvíjení tvořivosti,“ říká Katarina Hrušková, PR manažerka Electronic Arts Czech Republic. „Hráči mohou stavět města čistě podle vlastního uvážení a k dispozici mají široký výběr budov, kultur, prostředí a vzorců sociálního chování.“

Více než 500 budov a dekorativních objektů zajišťuje prakticky neomezené množství variant. Revoluční sada herních nástrojů poskytuje hráčům snadný způsob kombinování budov, které produkují nebo spotřebovávají určité sociální hodnoty, které představují speciální druh zdroje energie. To, jak hráči tyto hodnoty – produktivitu, prosperitu, autoritu, vzdělanost, spiritualitu nebo kreativitu – nastaví a v jakém poměru, určí sociální energii jejich města.

Bude vaše město šťastné a oplývat tvořivostí, duchovnem a vzdělaností nebo bude poslušné a bojácné? Jeho osud je ve vašich rukách! Od futuristických metropolí a fantastických měst duchů až po orwellovské diktatury a duchovní centra – jak a co bude zkombinováno a propojeno, záleží jen na staviteli. Koncem listopadu bude hra SimCity Společnost dostupná i pro mobilní telefony.

Série The SimCity je jednou z nejpopulárnějších herních PC sérií a značek v historii. Od jejího zrodu v roce 1989 se jí na celém světě prodalo více než 17 miliónů kopií. Postupně vyšly tyto hlavní tituly: SimCity 2000™ (1989), SimCity 3000™ (1999) a SimCity 4™ (2003). Hru SimCity Societies vydává společnost Electronic Arts a vyvíjí studio Tilted Mill Entertainment. Hra obdržela rating ESRB „E10+“ a maloobchodní cena byla stanovena na 1399 Kč.