Šikovná obálka: konzervativní investice do fondů ČP Invest v síti České pošty

Od 16.2.2004 nabízí ČP INVEST investiční společnost v obchodní síti České pošty investování do otevřených podílových fondů ČP INVEST formou dostupného a konzervativního produktu s názvem ŠIKOVNÁ OBÁLKA.

Pod názvem ŠIKOVNÁ OBÁLKA uvádí ČP INVEST do distribuce v obchodní síti České pošty konzervativní investiční program, který je fixně „namíchán“ ze tří otevřených podílových fondů ČP INVEST s nižší mírou rizika: 50% fond peněžního trhu, 30% fond státních dluhopisů a 20% fond korporátních dluhopisů.

ŠIKOVNÁ OBÁLKA je ideální pro klienty, kteří preferují stabilitu a jistotu, chtějí mít přehled o svých penězích a mít své prostředky dostupnější než na termínovaných vkladech, říká Martin Sankot, předseda představenstva a generální ředitel ČP INVEST. Při investici delší než šest měsíců je výnos z investice osvobozen od daně z příjmů fyzických osob.

Prodej podílových fondů prostřednictvím poštovní sítě je běžný v některých státech západní Evropy. Například ve Velké Británii činí podle některých odhadů podíl prodejů na pobočkách pošt zhruba 11% celého segmentu, v Itálii je to pak 7% a ve Francii přibližně 5%. Snažili jsme se maximálně přizbůsobit naši ŠIKOVNOU OBÁLKU cílové skupině, věříme v úspěch tohoto přístupu, dodal Sankot.

Díky rozsáhlé prodejní síti a nastavením investičních podmínek jde o široce dostupný produkt – první investice min. 3.000 Kč, každá další min. 500 Kč. Zájemce může investovat do ŠIKOVNÉ OBÁLKY (tj. uzavřít smlouvu a složenkou zaslat peníze) na některé z 391 speciali­zovaných přepážek České pošty po celé ČR.

Stejně jako ke svým ostatním produktům nabízí ČP INVEST i k ŠIKOVNÉ OBÁLCE možnost on-line sledování pohybů a stavů na majetkových účtech klientů. K této operaci mohou klienti využít také e-mailové zprávy a telefon, přes který navíc mohou aktivně zadávat příkazy k majetkovým operacím.