Sekretářem Asociace pro kapitálový trh jmenován Jakub Černý

Asociace pro kapitálový trh (AKAT), která sdružuje přední účastníky domácího kapitálového trhu jmenovala do nově zřízené funkce výkonného sekretáře AKAT pana Jakuba Černého, který se tak stává prvním zaměstnancem AKAT.

Pracovní náplní sekretáře AKAT bude zejména příprava a technické zabezpečení makléřských zkoušek, vedení agendy, reprezentace a zapojení do legislativního procesu.

Jakub Černý (r. 1977, Mgr., Ing.) absolvoval Právnickou fakultu a Ekonomicko-správní fakultu Masarykovy univerzity v Brně, studoval také v European and International Business Program na Haagse Hogeschool v Nizozemí. Dříve působil v Českém Telecomu a v Komisi pro cenné papíry, kde se specializoval na činnost obchodníků s cennými papíry jako inspektor a právník. Jakub Černý hovoří anglicky a německy, mezi jeho zájmy patří finanční trh, historie a sport.

Mezi hlavní úkoly sekretáře patří příprava a organizace makléřských zkoušek. Jelikož se pan Černý podílel na procesu makléřských zkoušek na svém předchozím působišti v Komisi pro cenné papíry, je obsazení místa sekretáře jeho osobou skutečnou trefou do černého, uvedl člen představenstva AKAT pan Martin Fuchs.