Se zákaznickou kartou ČD budou traťové jízdenky o čtvrtinu levnější

[Tisková zpráva] Devátého prosince začne platit nový tarif Českých drah a s ním se mění i ceny jízdného ve vlacích. Lidé, kteří si koupí In-kartu/Rail plus s některou se zákaznických aplikací, však budou cestovat o čtvrtinu levněji. Sleva platí nově také na traťové jízdenky.

„Našim cílem je posílit výhody pravidelných zákazníků. Každý, kdo si koupí In-kartu/Rail plus dostane od neděle slevu 25% i na traťové jízdenky. Když například vezmeme měsíční traťovou jízdenku na 57 km, tak podle nového tarifu stojí 2 128 korun, držitel In-karty/Rail plus s aplikací In-zákazník za ni ale zaplatí jen 1 596 Kč,“ vysvětluje výhody zákaznické karty Luďka Hnulíková, ředitelka Odboru osobní dopravy a přepravy ČD. „Důležité je také to, že držitel In-kartu/Rail plus může využít i při jiných příležitostech, například při cestách za rodinou, na výlety a podobně. Pořízení zákaznické karty se tak vyplatí ještě výrazněji.“

Zhruba dvě třetiny cestujících, kteří dnes jezdí na traťové jízdenky, In-kartu/Rail plus Českých drah již vlastní, a mohou tedy slevu uplatnit rovnou. Noví zákazníci zaplatí za In-kartu/Rail plus s některou z aplikací In-zákazník 600 korun na tři roky. O kartu lze požádat v každé osobní pokladně ČD se zařízením pro elektronický výdej jízdenek UNIPOK. Do doby, než dostane zákazník bezkontaktní čipovou kartu, obdrží předběžnou In-kartu (na tiskopisu běžné jízdenky), která umožňuje okamžité používání zaplacené aplikace (slevy)In-zákazník.

Veškeré informace o In-kartě/Rail plus najdou cestující na webových stránkách www.cd.cz pod záložkou Cestování vlakem – Jízdné a slevy ve vnitrostátní přepravě.

České dráhy prodávají traťové jízdenky do vzdálenosti 120 km. Většina cestujících, kteří je využívají, přitom dojíždí na vzdálenost do 50 km. Nad 70 km se vyplatí síťová roční jízdenka In-gold (nově o 2 000 Kč levněji, tedy za 20 000 Kč).