Schválení prospektu společnosti Zentiva

Komise pro cenné papíry oznamuje, že schválila prospekt cenných papírů společnosti Zentiva.

Společnost Zentiva předložila Komisi pro cenné papíry žádost o posouzení a schválení znění prospektu cenných papírů, které chce společnost umístit v rámci primární emise na českém trhu. Komise po posouzení prospektu rozhodla o jeho schválení. Veřejnosti bude prospekt k dispozici po jeho uveřejnění, jehož načasování závisí na rozhodnutí emitenta v závislosti na vývoji tržních podmínek.

Dá se očekávat, že primární úpis Zentivy bude úspěšný, což by potvrdilo, že lze tímto způsobem získat na českém kapitálovém trhu prostředky k rozvoji společnosti. Mohlo by to být významným signálem pro další společnosti, uvedl úřadující předseda komise Milan Šimáček.

Zentiva patří mezi největší farmaceutické společnosti ve střední Evropě. Globálním koordinátorem a vedoucím manažerem úpisu akcií je Merrill Lynch International a jeho právním poradcem je advokátní kancelář White & Case. Domácím vedoucím manažerem je Wood & Company Financial Services, a.s.

Prospekt je souborem všech informací, které investoři nezbytně potřebují k přesnému a správnému posouzení cenného papíru, majetku a závazků emitenta, jeho finanční situace, zisku a ztráty a vyhlídek budoucího vývoje. Komise při jeho schvalování nezkoumá přesnost a pravdivost uváděných informací, nýbrž prověřuje, zda prospekt obsahuje veškeré informace požadované právními předpisy.

Monika Paclíková