Sbírka v rámci skupiny AXA: Téměř 16 tisíc korun pro Světlušku

Finanční skupina AXA uspořádala mezi svými zaměstnanci a klienty sbírku ve prospěch projektu Světluška, který je zaměřen na pomoc zrakově postiženým. Na centrále v Praze, v Brně a na pobočkách po celé ČR byly v průběhu září umístěny kasičky, díky kterým bylo vybráno celkem 15 759 Kč a 4,20 Euro. AXA je již čtvrtým rokem generálním partnerem projektu Světluška a pomáhá jí jak pravidelnými finančními dary, tak dobrovolnickou prací svých zaměstnanců.

Sbírku jsme v rámci naší společnosti uspořádali již potřetí. Je to pro nás další možnost, jak podporovat tento prospěšný charitativní projekt. Kromě této sbírky přispívá AXA Světlušce každoročně 2 miliony korun. V rámci akce „AXA Pomáháme srdcem“ se navíc do aktivit zapojují i naši zaměstnanci jako dobrovolníci. Každoročně například pomáhají při stavbě kavárny POTMĚ a asistují jejímu nevidomému personálu, uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA.

Letošní ročník projektu Světluška vyvrcholí benefičním večerem Světlo pro Světlušku, který se bude konat 25. listopadu od 21:00 v areálu Pražské křižovatky (kostel sv. Anny). Pro Světlušku společně s patronkou projektu Anetou Langerovou zahrají a zazpívají například Meky Žbirka, skupina MIG 21, Tomáš Klus a nevidomé děti. Večerem bude provázet Michal Horáček. V rámci večera předáme Světlušce symbolický šek na 2 miliony korun, doplnil Marek Zeman. I letos bude koncert živě přenášen Českou televizí na programu ČT 1 a Českým rozhlasem 1 Radiožurnál.

Světluška

Světluška je dlouhodobý a stěžejní projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. O nadační příspěvek se sbírky může požádat jakýkoli jednotlivec s těžkou ztrátou zraku nebo kterákoli nezisková organizace poskytující těžce zrakově a kombinovaně postiženým lidem odborné služby na území ČR. Na rozdělení finančních prostředků ze sbírky Světluška dohlíží Rada nezávislých odborníků.