Již třetí letošní sbírka pro Domov Sue Ryder byla oceněna na více než 48 tisíc korun

[Tisková zpráva] Ve dnech 3. a 4. listopadu proběhla v ústředí ČSOB další sbírka na podporu Domova Sue Ryder. Letos se jednalo již o třetí a celkově o šestou sbírku pod záštitou ČSOB. Poslední sbírka se stala rekordní a byla oceněna na 48 500 korun.

„Z poslední sbírky máme velikou radost nejen proto, že byla oceněna na historicky největší sumu za celé období naší spolupráce s Domovem Sue Ryder, ale také pro samotné předměty. Jako obvykle zaměstnanci darovali hlavně oblečení, módní doplňky, hračky a knížky. Avšak tentokrát někteří přinesli například keramiku či sklo a tyto předměty bude Domov prodávat na výstavě Art For Sue Ryder, která proběhne v prosinci,“ řekla Pavlína Folovská, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB.

Domov Sue Ryder

Domov Sue Ryder je nevládní nezisková organizace, která poskytuje péči seniorům, kteří v důsledku chronické choroby, postižení nebo úrazu potřebují pomoc druhé osoby. Péče respektuje jedinečnost každého klienta a napomáhá ke kvalitně prožitému závěru života. Jako nezisková organizace Domov Sue Ryder, o.p.s., dlouhodobě čelí nejistotě v oblasti financování svých základních činností. Finance na provoz jsou zajišťovány vícezdrojovým systémem. Klienti si na péči přispívají sami. Rozdíl mezi jejich platbou a skutečnými náklady je hrazen z dotací, grantů a částečně také z komerčních aktivit Domova Sue Ryder. K nim patří provoz restaurace, pronájem veřejných prostor Domova a provozování sítě obchodů nazvaných „Dobré věci“.