Sazby povinného ručení Callin po telefonu

Povinné ručení na rok 2005 nabízelo na českém trhu osm subjektů, pro rok 2006 je jich již devět. Kromě tradičních pojišťoven, které většinu smluv sjednávají prostřednictvím pojišťovacích agentů, makléřů, autoprodejců a přepážek, zahájila prodej povinného ručení společnost Callin, která umožňuje uzavření pojistné smlouvy po telefonu.

Parametry pojištění Callin

Oproti ostatním pojišťovnám nabízí Callin především jednoduché a rychlé vyřízení všech formalit. K uzavření smlouvy stačí, když si zájemce připraví velký technický průkaz vozidla a zavolá Callin. Pojištění je obvykle sjednáno do 10 minut a může podle potřeby klienta platit již od následujícího dne po telefonním kontaktu. Klient obdrží během několika dnů poštou veškerou dokumentaci – pojistnou smlouvu, potvrzení o povinném ručení, zelenou kartu a instrukce k platbě. První úhradou pojistného klient definitivně akceptuje podmínky a uzavře pojistnou smlouvu. Návštěva pojišťovny ani žádné další podpisy a papírování nejsou zapotřebí.

Pojištění Callin je určeno pro soukromé osoby a menší firmy s vozovým parkem do 10 vozidel. Callin pojistí všechny typy vozidel s výjimkou nákladních vozidel nad 3,5 tuny, tahačů, návěsů a autobusů.

Prodej pojištění prostřednictvím telefonu je levnější než tradiční formy prodeje pojištění a umožňuje tak nabídnout klientům výhodnější ceny. Pojištění Callin dále využívá principů segmentace, která dovoluje přizpůsobit cenu povinného ručení rizikovosti různých skupin zákazníků.

Smlouvy uzavřené prostřednictvím Callin spravuje a škody likviduje Česká pojišťovna.

Asistenční služby zdarma

S povinným ručením Callin jsou nerozlučně spojeny asistenční služby, na které má motorista v případě nehody na území v ČR i v zahraničí nárok zdarma.

Základní asistenční služby zahrnují:

• práci mechanika v případě havárie (až 2 hodiny)
  • odtažení vozidla při havárii (do 50 km)
  • krytí nákladů za ponechání zničeného vozu v zahraničí
  • skladné v případě havárie až 10 dnů (do 20 €/den)
  • právní pomoc (do 1000 €)
  • nocleh při odcizení (2× 70 €)
  • telefonické tlumočení
  • předání vzkazu při havárii

Dva typy bonusů

Řidiči, kteří jezdí bez nehod, získávají i u Callin každý rok bonus ve formě slevy 5 % z pojistného, který může postupně dosáhnout až 50 %. Callin přebírá bonus za bezeškodní průběh i od jiných pojišťoven, je třeba ho jen standardním způsobem doložit. Zákazníci Callin získávají při sjednání povinného ručení pro osobní vůz každoročně extra bonus 500 Kč.

Doplňková připojištění

Callin dále nabízí možnost připojištění nadstandardních asistenčních služeb za 500 Kč ročně a čelního skla za 700 Kč ročně (s limitem plnění do 10 tisíc korun).

Nadstandardní asistenční služby zahrnují nad rámec základních služeb:

• úhrada práce mechanika i v případě poruchy (až 2 hodiny)
  • odtažení vozidla v případě havárie 500 km, při poruše 50 km
  • skladné v případě havárie i poruchy až 10 dnů (do 20 €/den)
  • právní pomoc až do výše 1500 €
  • nocleh při odcizení až 2× 100 €
  • předání vzkazu při havárii i poruše

Připojištění čelního skla se sjednává pro případ jeho poškození nebo zničení. Lze jej sjednat pro všechna osobní motorová vozidla.

Telefonní linka Callin

Telefonní linka Callin s číslem 841 444 444 je v provozu sedm dní v týdnu od 8 do 22 hodin. Současně mají klienti možnost využít ke sjednání pojistné smlouvy také internetové stránky www.callin.cz.

Pojištění po telefonu – zkušenosti ze zahraničí

Trend v zahraničí a zkušenosti českých bank s telefonním bankovnictvím ukazují, že celou řadu finančních produktů lze úspěšně prodávat pohodlněji, jednoduše a okamžitě přes telefon či internet. Moderní přímé prodejní kanály šetří klientovi čas a jejich provoz je levnější. Výzkumy dokládají, že zákazníci na tomto způsobu prodeje oceňují zejména cenu produktu, jednoduchost uzavírání smlouvy a snadný přístup k informacím. Zatímco s prodejem pojištění po internetu pojišťovny i jejich zákazníci u nás již mají nějaké zkušenosti, prodej pojištění po telefonu je úplnou novinkou. V zahraničí se osvědčily oba prodejní kanály.

V Německu se v roce 2004 prodalo 16 % pojistek motorových vozidel přes telefon a internet, zatímco v roce 2000 to bylo jen 6 %. Ve Velké Británii se v roce 2004 přes přímé kanály prodalo 71 % automobilových pojistek, je ale třeba vzít v úvahu, že zde platí jiná legislativa – pojištění motorových vozidel se uzavírá pouze na jeden rok. Velkému rozšíření prodeje autopojištění po internetu a telefonu v USA přispěl úspěch pojišťovny Geico, která se za posledních deset let dostala díky tomuto způsobu prodeje mezi prvních pět pojišťoven v prodeji autopojištění. Telefonní pojišťovnictví se osvědčilo i v Číně. Druhá největší čínská pojišťovna Ping An vybudovala prodejní call centrum v reakci na rostoucí konkurenci a velkou citlivost zákazníků na cenu. Po měsíci fungování call centra provázeného reklamní kampaní bylo již 10 % prodejů generováno přes toto call centrum.

Sazby Callin platné pro rok 2006

Dále uvedené sazby jsou spočítány pro nepodnikatele s vozidlem využívaným pro soukromé účely. Pojistný limit krytí je 18 milionů Kč pro škody na majetku a 35 milionů Kč pro škody na zdraví. Maximální výše bonusů je uvedena k 1. 1. 2006. Základní asistenční služby jsou zdarma. Bonus 500 Kč se týká všech pojistek pro osobní vozy sjednaných prostřednictvím Callin a platí po celou dobu trvání pojištění.

Callin: Držitel z mimopražských regionů*, starší 30 let
Osobní automobil Cena se zohledněním bonusu 500 Kč za sjednání po telefonu* Maximální bonus za bezeškodní průběh (72 měsíců) Cena s maximálním bonusem
Do 1000 ccm Od 2 090 Kč 627 Kč Od 1 463 Kč
1001 – 1350 ccm Od 2 819 Kč 846 Kč Od 1 973 Kč