S účtem Mini získají mladí klienti pět výběrů z bankomatů zdarma a internetové bankovnictví

PRAHA, 5. října – První účet pro mladé pod 15 let na trhu, program Mini od Poštovní spořitelny, přináší několik výrazných novinek. Od října s ním klienti získají pět výběrů z bankomatů zdarma a možnost zřídit si internetové bankovnictví Max Internetbanking PS.

„Životní styl mladých lidí se mění. My tomuto trendu vycházíme vstříc. I nejmladší klienti chtějí využívat platební karty k výběrům z bankomatů nebo zkoušet internetové bankovnictví. Proto nově nabízíme prvních pět výběrů z bankomatů zcela zdarma. Nově si mohou klienti k účtu Mini zřídit i Max Internetbanking PS pro pasivní operace – tedy zjištění zůstatku nebo historie účtu. Mohou se tak naučit zacházet s internetovým bankovnictvím bez jakýchkoli rizik,“ uvedl Libor Svoboda, ředitel vývoje produktů Poštovní spořitelny.

Nižší je výše vstupního vkladu. Z předchozích 200 Kč ji Poštovní spořitelna od října snížila na 50 Kč.

Poštovní spořitelna patří k vedoucím bankám v oblasti produktů pro mladé a k výrazným inovátorům. Účet Mini byl totiž první běžným účtem pro mladé ve věku pod 15 let na českém trhu. Poštovní spořitelna jej představila v roce 2004. Teprve poté uvedly obdobné produkty i konkurenční banky.

V současnosti vede Poštovní spořitelna více než 13 tisíc účtů Mini a bezmála 60 tisíc účtů Junior. Nejpopulárnějším produktem pro mladé stále zůstává Dětská vkladní knížka, jichž Poštovní spořitelna vede takřka 100 tisíc.