S Rytmem i do Českých fondů Pioneer

Program pravidelného investování Pioneer Investments - RYTMUS - jehož prostřednictvím bylo dosud možné investovat do lucemburské rodiny fondů Pioneer Funds, nově umožní investovat i do fondů České rodiny Pioneer.

Program RYTMUS je od června 2005 možné založit nejen na fondy Pioneer Funds registrované v Lucembursku, ale také na jakýkoli fond České rodiny Pioneer, přičemž je možné mít založeno paralelně i více programů. Minimální výše pravidelné investice do fondů České rodiny Pioneer je 500 Kč měsíčně. První splátka je stanovena na trojnásobek pravidelné investice.

Pravidelné investování se stává stále populárnější formou péče o vlastní finance, jež může klientům – zvláště těm, kteří začnou investovat v mladém věku – zajistit pravidelnou rentu na stáří, a tak snížit riziko radikálního propadu životní úrovně po odchodu do penze, říká Ing. Kateřina Palková, ředitelka marketingu a distribuce Pioneer Investments ČR. Pravidelné investování umožní investovat i mladým lidem, kteří ještě nestačili akumulovat potřebné prostředky pro jednorázové investice, ale především snížit míru rizika investice, neboť jej rozloží v čase, doplňuje Ing. Palková.

Tzv. Českou rodinu fondů Pioneer tvoří pět českých otevřených podílových fondů, které mají různé investiční strategie (od fondu peněžního trhu až po fond akciový). Fondy obhospodařuje Pioneer investiční společnost, a.s. a ve všech případech je investiční měnou česká koruna. Investice do těchto fondů jsou chráněné proti měnovému riziku, což investoři ocení zejména u Pioneer – Akciový fond .

Program RYTMUS pro pravidelné investování do všech nabízených fondů skupiny Pioneer Investments je možné sjednat přímo v Klientském centru Pioneer Investments, na pobočkách Živnostenské banky a prostřednictvím spolupracujících finančních poradců.