S platební kartou BAWAG Bank výběry z jakéhokoliv bankomatu v ČR jen za 6,50 Kč!

Změny v oblasti platebních karet vydávaných BAWAG Bank.

• BAWAG Bank upravila své portfolio mezinárodních platebních karet a od března 2006 vydává pouze hybridní embosované karty MasterCard (Standard, Gold a Business) a hybridní elektronické karty Maestro (karty jsou opatřeny čipem a magnetickým proužkem).
  • Od 1.3.2006 je výběr hotovosti kartou vydanou BAWAG Bank CZ a.s. z jakéhokoliv bankomatu na území České republiky za jednotnou cenu 6,50 Kč, což představuje nejnižší poplatek na trhu za tuto službu!
  • Karta Maestro od BAWAG Bank obsahuje automaticky i pojištění hotovosti při přepadení.

Platební karty BAWAG Bank jsou určeny pro soukromé osoby a firemní zákazníky banky. Privátní zlatá platební karta (roční poplatek 3 500,– Kč) automaticky obsahuje nadstandardní cestovní pojištění a pojištění zneužití karty s vysokými limity pojistného krytí, dále také členství v prestižním klubu Priority Traveller. MasterCard Standard (roční poplatek 600,– Kč) obsahuje základní cestovní pojištění a pojištění zneužití karty. Platební karta Maestro (roční poplatek 200,–) je základní elektronická karta, která obsahuje pojištění hotovosti při přepadení až do výše 5000,– Kč a je určena především pro výběry z bankomatů, případně platby u obchodníků. Kartu Maestro nelze použít pro platby na internetu. MasterCard Business je nabízena ve dvou programech, které se liší rozsahem pojištění a doplňkových služeb.

Díky čipu a nutnosti zadávat PIN při každé transakci je zajištěna větší bezpečnost proti zneužití v případě krádeže nebo ztráty karty. Platební karta MasterCard umožňuje bezhotovostní úhrady za zboží a služby v 250 zemích světa a výběry hotovosti v bankomatech nebo na pobočkách většiny světových bank.

Platební karty BAWAG Bank vydává k účtům vedených v jedné z těchto měn: CZK, EUR, USD. Vydání platební karty je zdarma. Platební kartu lze vystavit i ke kombinaci CZK a EUR účtu, kdy transakce realizované v měně EUR jsou automaticky zúčtovány z EUR účtu klienta, všechny ostatní transakce z účtu korunového.