s Autoleasing rozšiřuje služby o nový operativní leasing

Leasingová společnost s Autoleasing, která je součástí Finanční skupiny České spořitelny, rozšířila svou dosavadní nabídku produktů leasingu a pojištění o další produkt: ‚short service operativní leasing‘. Jde o financování předmětu leasingu bez doprovodných služeb. Nový produkt společnosti s Autoleasing je alternativou k finančnímu leasingu. Klientům přináší výhodu v podobě plně daňově uznatelného nájemného v kratší době, než je standardní doba trvání finančního leasingu (tzn. 60 měsíců). Nový produkt je určen podnikatelům k nákupu nových osobních a užitkových vozů.

„Short service operativní leasing je reakcí na změny, které přinesla daňová reforma, zejména v oblasti úprav zákonné doby trvání finančního leasingu. Také u našeho nového produktu totiž práva a povinnosti spojené s provozováním vozu přecházejí přímo na nájemce, jak tomu u finančních leasingů bývá,“ uvedl Pavel Ráliš, místopředseda představenstva a vrchní obchodní ředitel společnosti s Autoleasing. „Tento nový operativní leasing od s Autoleasing se svou podobností k finančnímu leasingu liší od trhem standardně nabízených produktů takovéhoto typu,“ dodal Pavel Ráliš.

U short service operativního leasingu jde o financování předmětu leasingu, kde splátky nájemného jsou plně daňově uznatelným nákladem. Doba splácení se pohybuje v rozmezí 12 až 48 měsíců. Mimořádné splátky mohou být od 0 % až do 40 %. Za předem stanovených podmínek si nájemce může vozidlo po ukončení nájmu koupit Takto definovaná nabídka nového short service operativního leasingu poskytuje podnikatelům dostatečně variabilní podmínky pro uspokojení svých potřeb.