Rychlé odbavení pomocí mobilního telefonu

Společnost British Airways zahájila novou službu odbavení na dálku, která umožňuje cestujícím zajistit si místa v letadle mimo domov nebo kancelář, a to pomocí mobilního telefonu s připojením na internet.

Tato služba je rychlá, zdarma a je dostupná v jedenácti jazycích – aniž by si uživatelé museli instalovat jakýkoli software navíc. Stačí se napojit pomocí mobilu s bezdrátovým připojením na internetovou stránku www.ba.com/mobile, kde lze zjistit informace o letu, vybrat si sedadlo a odbavit se.

Službu mohou využít individuální zákazníci, skupiny i celé rodiny. Společnost British Airways si uvědomuje, že naši zákazníci jsou časově velmi vytížení, a tak doufáme, že jim touto službou usnadníme a zpříjemníme cestování, uvedla Anna Ingham-Grant, obchodní ředitelka British Airways pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

Společnost British Airways uvedla v červenci letošního roku vlastní úspěšnou aplikaci pro iPhone Apple, díky níž získali uživatelé přístrojů iPhone možnost odbavování na dálku. Tato služba si ihned získala oblibu pasažérů. Jen za první měsíc jejího provozu ji v Británii využilo přes 16 000 zákazníků.

Obliba odbavení přes internet neustále stoupá. V současnosti využívá služby Online check-in 23,5 % cestujících z Prahy a jsme velmi potěšeni, že toto číslo neustále narůstá. Pasažéři především oceňují úsporu času. Velice pozitivně hodnotí i to, že si sami v předstihu mohou vybrat konkrétní sedadlo v letadle a zpříjemnit si tak let, řekla Anna Ingham-Grant.