Rybička od Volksbank pro malé klienty

Od 23. února 2006 mohou rodiče pro své nejmenší potomky zřídit u Volksbank konto RYBIČKA, a to ZDARMA. Jedná se o balíček služeb určený pro děti od narození do 15 let věku, který představuje výhodný způsob spoření, správy kapesného i úspor. Ke kontu je dětem od 10 let poskytována i platební karta VISA Electron nebo Maestro.

S platební kartou lze vybírat pouze z bankomatů. Díky úplnému omezení plateb na internetu a v obchodních místech je tak platební karta zabezpečena proti možnému zneužití. Toto opatření přináší rodičům větší kontrolu nad financemi jejich dětí.

Dnešní svět se hodně točí okolo financí, proto považuji finanční výchovu dětí za velice důležitou součást výchovy. Naši potomci by se měli již v raném věku učit hospodařit s penězi. Metod, jež můžeme k tomuto účelu použít, je více. Všechny však musejí být založené na pevném řádu a důslednosti. Konto RYBIČKA může být tím prvním krokem, jak začít, říká Oldřich Kračmer, ředitel marketingu Volksbank CZ.

Konto RYBIČKA nabízí nejen zvýhodněné výběry z bankomatů Volksbank za 2,50 Kč, klienti také mohou využít více než 500 bankomatů ČSOB, kde platí cena 5 Kč za výběr. Konto RYBIČKA je výhodněji úročeno a je k němu možné sjednat i úrazové a cestovní pojištění.

Při dovršení věku 15 let mohou děti přejít na studentské FREE konto, které je poskytováno rovněž ZDARMA.

Konto RYBIČKA – od narození do 15 let – zdarma nabízí:

• založení a vedení běžného účtu v Kč
  • zvýhodněné pásmové úročení
  • platební kartu dle vlastního výběru (VISA Electron, Maestro)
  • výpis z účtu (čtvrtletní, pololetní nebo roční)

FREE konto – od 15 do 26 let – zdarma nabízí:

založení běžného účtu zvýhodněné úročení mezinárodní platební kartu (Maestro, VISA Electron, Holiday karta) cestovní pojištění Standard internetové bankovnictví možnost získání kontokorentního úvěru pro studenty starší 18 let výpis z účtu (dle zvolené periodicity) – Infoterminál