Ryanair otvírá novou linku z Letiště Praha do Nottinghamu/ East Midlands

Největší evropský nízkonákladový dopravce Ryanair od 26. 10. 2008 zahájí provoz na další přímé lince z Prahy do Nottinghamu/ East Midlands. Letadlo v barvách této společnosti bude spojovat naši metropoli s britským letištěm East Midlands. Společnost Ryanair se tak stane již třetím pravidelným dopravcem na této lince.

Vrchní ředitel Správy Letiště Praha pro Letecký obchod, provoz a řízení majetku Jiří Pos při této příležitosti řekl: „Správa Letiště Praha vítá rozšíření stávající nabídky spojení na pravidelné lince do East Midlands , neboť tak dojde ke zvýšení počtu frekvencí mezi Prahou a Velkou Británií, která je trvale a bezkonkurenčně nejpopulárnější zemí pro odlety z Prahy. Ryanair zahájil provoz na Letišti Praha loni na podzim, kdy začal sedmkrát týdně létat na trase Praha – Dublin a přepravil již více než 63 000 cestujících. Předpokládáme, že novou linku Ryanairu uvítají další cestující a bude přínosem pro rozvoj letecké dopravy z Letiště Praha.“

„Na nové lince do East Midlands přepraví Ryanair z pražského letiště přes 60 000 cestujících ročně. Jako bonus k zahájení této nové linky nabízíme letenky od 669 Kč včetně poplatků. Cestující by si proto měli letenky rezervovat již dnes“, uvedla na dnešní tiskové konferenci v Praze obchodní a marketingová ředitelka pro střední Evropu letecké společnosti Ryanair Malgorzata Szemel.

Cestující mají nyní možnost dopravit se přímým leteckým spojením celkem do 12 britských destinací. V loňském roce bylo na linkách mezi Prahou a Velkou Británií přepraveno přes 1 950 000 cestujících. Destinace Nottingham/ East Midlands se s celkovým počtem cestujících 167 000 zařadila na třetí příčku v pořadí oblíbených britských destinací, za Londýn a Manchester. Celých 69 % cestujících využilo v roce 2007 pro cesty do Velké Británie nabídky nízkonákladových leteckých společností.