RSJ Invest ve druhém čtvrtletí zvýšila objem obchodů s cennými papíry o 23,7 %

Společnost RSJ Invest ve druhém čtvrtletí zvýšila objem obchodů s cennými papíry ve srovnání s předchozím čtvrtletím o 23,7 %. V prvním pololetí 2008 společnost uskutečnila obchody s cennými papíry celkem za 348 064 mld. Kč. Většina obchodů připadá na obchody s finančními deriváty uzavřenými na trzích v USA, Evropě, Austrálii, Japonsku, Kanadě a Asii. V oblasti investování do akcií jsou těžištěm zájmu společnosti rozvíjející se trhy, především ve střední a východní Evropě a bývalých zemích Sovětského svazu.

Na úspěšné obchodování s úrokovými futures hodlá RSJ Invest navázat novým fondem RSJ TurboEquities. Tento hedge fond investuje do futures kontraktů na akciové indexy obchodované na derivátových burzách. „Fond představuje krystalicky čistou formu dlouhodobé akciové investice akcelerovanou prostřednictvím derivátových nástrojů“, vysvětluje Libor Winkler, předseda představenstva RSJ Invest. Fond RSJ TurboEquities vychází vstříc kvalifikovaným investorům, kteří věří v dlouhodobý růst nejvyspělejších akciových trhů světa. Zvýšení výnosu má zajistit použití pákového efektu. U investice je optimalizován poměr míry rizika a výnosu.

RSJ Invest byla založena v Plzni, kde je zázemí pro administrativu a vypořádání obchodů. Administrativní sídlo společnosti se v průběhu tohoto měsíce přesouvá do Prahy, kde je v současnosti Trading Desk, Portfolio Management a Analytické oddělení. Technické zázemí má společnost též v Londýně a Chicagu.