RSA podepsala dohodu o získání 100% podílu ve společnosti Intouch

Britská pojišťovací skupina Royal & Sun Alliance Insurance Group plc (RSA) podepsala smlouvu s Direct Insurance Financial Investments Ltd (DIFI) o nabytí 50 % podílu, doposud vlastněného DIFI, ve společnosti Intouch Insurance Group B.V.

RSA je o krok blíže převzetí úplné kontroly nad pojišťovnami v České republice, Polsku a Rusku

Jak již bylo dříve oznámeno, RSA zaplatí za zbývajících 50 % akcií 70 milionů eur, což jí poskytne úplnou kontrolu nad společnostmi skupiny Intouch Insurance Group B.V. Dokončení transakce podléhá souhlasu regulátorů.

Intouch Insurance Group B.V. vlastní DIRECT Pojišťovnu, Link4, a Intouch, lídry na trhu přímého pojištění v České republice, Polsku a Rusku. Tyto společnosti byly od prosince roku 2007 řízeny prostřednictvím společného podniku vlastněného z 50 % DIFI a z 50 % RSA.

Akvizice je v souladu se strategií skupiny RSA pro Emerging markets (rozvíjející se trhy) s cílem dále rozvíjet model přímého pojištění na trzích s velkým potenciálem růstu. Doplňuje již existující aktivity v pobaltských zemích, kde je RSA (v Litvě a Lotyšsku) lídrem trhu, a rozšiřuje působnost skupiny v regionu střední a východní Evropy.

Velmi nás těší, že jsme uskutečnili další krok k získání 100% kontroly nad společnostmi skupiny Intouch, které mají silnou pozici a potenciál na významných trzích. Díky absenci zprostředkova­telských provizí přináší model přímého prodeje zákazníkům novou a výhodnější alternativu pojištění, říká Paul Whittaker, generální ředitel RSA pro oblast Emerging markets.

Společný podnik byl velmi úspěšný a poskytl nám platformu, na které můžeme dále stavět. V oblasti přímého pojištění již úspěšně působíme v řadě zemí, jako např. ve Velké Británii, Skandinávii či v Kanadě. Těšíme se na možnost sdílet zkušenosti a odborné znalosti v oblasti technologií či procesů, které povedou ku prospěchu všech našich zákazníků, dodává Paul Whittaker.