RSA koupila v Kanadě pojišťovnu GCAN

[Tisková zpráva] Britská pojišťovací skupina RSA Insurance Group (RSA), 100% vlastník DIRECT Pojišťovny, nedávno oznámila akvizici kanadské společnosti GCAN Insurance Company (GCAN). Po této transakci, jejíž dokončení podléhá souhlasu regulátorů, se RSA stane čtvrtou největší neživotní pojišťovnou v Kanadě.

Pojišťovna GCAN nabízí klientům celou řadu produktů, včetně pojištění majetku, odpovědnosti nebo pojištění vozidel. Na trhu působí více než 50 let a má pověst silné a stabilní společnosti. Hrubé předepsané pojistné pojišťovny GCAN za rok 2009 dosáhlo výše 157 milionu britských liber.

RSA je jednou z nejvýznamnějších mezinárodních pojišťovacích skupin. Má 23 000 zaměstnanců a více než 20 milionů zákazníků po celém světě. Své produkty a služby nabízí ve více než 130 zemích světa, např. ve Velké Británii, Skandinávii, Kanadě, Irsku, Asii, na Středním východě, v Latinské Americe a ve střední a východní Evropě. Letos slaví 300. výročí vzniku. Od června roku 2009 je součástí skupiny RSA také tuzemská DIRECT Pojišťovna.

Čisté předepsané pojistné skupiny RSA dosáhlo v prvním pololetí roku 2010 výše 3,8 miliard liber, zisk skupiny RSA po zdanění činil v tomto období 224 milionu liber.